Valgcafe på Rådhuset i Silkeborg.

Valget er afgjort: Udsigt til drama under konstitueringen

Brian Holst 

Det er endnu ikke afgjort, hvem der bliver borgmester i Silkeborg Kommune

SILKEBORG 15 mandater til blå blok. 14 mandater til rød blok.

Sådan er status efter byrådsvalget i Silkeborg Kommune, hvor kun ét mandat skiller rød og blå blok.

Dermed er der udsigt til dramatik under konstitueringen, hvor De Radikale og Alternativet kan blive afgørende for, om det bliver Steen Vindum eller Søren Kristensen, der kan trække borgmesterkæden om halsen med et flertal på 16 mandater.

De Radikale får ét mandat i byrådet, mens Alternativet får ét mandat i byrådet. Hvis de to mandater peger på Søren Kristensen (S), bliver han borgmester. De to mandater har ikke på forhånd meldt ud, hvem de vil pege på.

Samlet set går Socialdemokratiet ét mandat frem til 10 mandater, Venstre bevarer 11 mandater i byrådet og Dansk Folkeparti går ét mandat tilbage til to mandater. Derudover ser det ud til, at Konservative også går ét mandat tilbage, så der kun bliver ét konservativt mandat i det nye byråd.