Hans Okholm (SF), Steen Vindum (V), Claus Løwe Klostergård (AL) og Johan Brødsgaard (R) kunne lidt over klokken 03 fortælle, at de havde indgået aftale om, at Venstre skal have borgmesterposten.

Vindum genvinder borgmesterposten

Jesper Rosenquist 

Steen Vindum (V) vinder borgmesterposten med opbakning fra blå blok, Radikale Venstre, Alternativet og SF

SILKEBORG Den endelige konstitueringsaftale er endnu ikke på plads, men partierne i blå blok, Radikale Venstre, Alternativet og SF bakker op om Steen Vindum som borgmester. Det fortalte Steen Vindum kort efter klokken 03 natten til onsdag efter lange forhandlinger.

Det var Radikale Venstre og Alternativet, der stod med de to afgørende mandater, som de to borgmesterkandidater Steen Vindum (V) og Søren Kristensen (S) skulle bruge for at få et flertal bag sig.

Radikale Venstre har fået formandsposten i kultur,- fritids- og idrætsudvalget, mens Alternativet får formandsposten for et miljø- og planudvalg for at pege på Steen Vindum. Desuden får de to partier også hver en plads i økonomi- og erhvervsudvalget, mens Radikale Venstre får posten som 2. viceborgmester.

Borgmester Steen Vindum går stadig efter en bred konstitueringsaftale, som Socialdemokratiet også skal være en del af.

Tre målsætninger
Partierne i blå blok, Radikale Venstre, Alternativet og SF har også aftalt en række politiske målsætninger for den kommende byrådsperiode.

- Vi er enige om, at vi skal have hævet vores normering i daginstitutionerne de næste fire år, så den kommer til at ligge på landsgennemsnittet. Vi skal have givet vores folkeskoler et løft, og vi skal være mere ambitiøse, når det kommer til vores grønne politik, sagde Steen Vindum.

Valget endte med 15 mandater til blå blok og 14 mandater til rød blok, mens Radikale Venstre og Alternativet hver fik et mandat.

De 31 mandater fordelte sig således:

Venstre: 11

Socialdemokratiet: 10

Dansk Folkeparti: 2

SF: 2

Enhedslisten: 2

Det Konservative Folkeparti: 1

Liberal Alliance: 1

Radikale Venstre: 1

Alternativet: 1