Foto: Martin Ballund

Efter kæmpe tælle-bommert: Nu er alt i orden

Søren Nielsen 

SILKEBORG Der var åbenlyst en del panik at spore hos valgcheferne i Silkeborg Kommune efter at det i morges stod klart, at der var sket en tællefejl med de personlige stemmer ved valgstedet i Sorring.

Her manglede Ivan Greve 283 stemmer, som ved en fejl var gået til Dorthe Jensen.

Det fik valgcheferne til at beslutte, at der skulle foretages en ekstra fintælling fra samtlige afstemningssteder. Og det arbejde er nu afsluttet:

- Silkeborg Kommune har torsdag formiddag gennemført en kontrol af stemmetallene for de personlige stemmer fra samtlige afstemningssteder i Silkeborg Kommune, og der er der ikke fundet flere fejl af samme type, som den, der blev fundet fra afstemningsstedet i Sorring. Her blev der fundet en skrivefejl i fintællingen af de personlige stemmer, som flytter et mandat mellem to socialdemokratiske byrådskandidater, oplyser Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Borgmester Steen Vindum tilføjer på kommunens hjemmeside:

- Der er tale om en skrivefejl i fintællingen af de personlige stemmer. Der er talt rigtigt, men tallet er skrevet på den forkerte linje. En menneskelig fejl, som ikke burde ske, men som vi aldrig kan gardere os 100 pct. imod. Jeg er meget, meget ærgerlig over fejlen og beklager den dybt, siger borgmester Steen Vindum