Hede Rytmer har hjemmebane i Indelukket, men i 2018 bliver konceptet også prøvet af i Esbjerg og Randers. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hede Rytmer rykker udenbys

Christian Kloch Larsen 

Silkeborgs traditionsrige festival har vokseværk og satser på eksporteventyr i 2018. Der bliver Hede Rytmer i både Randers og Esbjerg

FESTIVAL Der er Hede Rytmer i Silkeborg i slutningen af maj til næste år. Men også i Randers midt i juni og i Esbjerg i begyndelsen af september.

Det er nemlig lykkedes for festivalarrangører Oliver Zähringer at eksportere konceptet fra Silkeborgs traditionsrige rockfest til andre jyske provinsbyer og altså i første omgang til Randers og Esbjerg, hvor der ifølge Zähringer er plads til mange flere betalende gæster end i Indelukket i Silkeborg.

- Fordelene med festpladserne i Randers og Esbjerg er, at der er plads til henholdsvis 10.000 på Justesens plæne i hjertet af Randers og 12.000 i Vognsbølparken i Esbjerg.

Flere muligheder
Det giver nogle andre muligheder, når man ikke er begrænset af godt 5000 betalende publikummer per dag som i Indelukket, hvor der dermed er færre til at betale festen, siger Oliver Zähringer som slår fast, at der ikke er planer om at flytte Hede Rytmer ud af Indelukket af den grund.

- Indelukket er Hede Rytmers dna, også selv om det kunne være økonomisk langt mere attraktivt at flytte festivalen til Cirkuspladsen. Der vil komme flere arrangementer fra os på Cirkuspladsen, men Hede Rytmer hører til i Indelukket, fastslår Oliver Zähringer. Navnene til Hede Rytmer i Randers og Esbjerg til næste år er allerede på plads. Hovednavnene i Randers er Aqua, Magtens Korridorer, Carpark North, Michal Falch, Mads Langer og Burhan G, mens Hede Rytmer i Esbjerg har navne som Dizzy Mizz Lizzy, Nik og Jay, Medina, Lis Sørensen og Infernal øverst på plakaten.

- På sigt kan der måske være fordele ved at booke de samme hovednavne til alle festivalerne, men det er for tidligt at lægge sig fast på allerede nu.

- Det må tiden vise, siger Oliver Zähringer, som på nuværende tidspunkt er i dialog med endnu flere byer om Hede Rytmer. Men det kommer først på tale i 2019.