Klaus Thomsen nyder tilværelsen i Bjerringbro-Silkeborg, og han glæder sig over udsigten til at blive i klubben i de kommende år. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Forsvarsklippe forlænger med Bjerringbro-Silkeborg

Mathias Hove Andersen 

Klaus Thomsen bliver i Bjerringbro-Silkeborg frem til sommeren 2021. Gode muligheder for at fortsætte den personlige udvikling er altafgørende

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg og Klaus Thomsen havde i forvejen en aftale, der løb frem til sommeren 2019, men fredag kunne klubben offentliggøre, at parterne er nået til enighed om en kontraktforlængelse, der gælder i yderligere to år.

Forsvarsprofilen, der kom til klubben i 2014, glæder sig over udsigten til at fortsætte i BSV.

- Jeg er godt nok blevet 31 år, men jeg ser stadig mange muligheder for at udvikle mig, og rammerne her i klubben er bare fantastiske. Vi har et sindssygt godt træningsmiljø, og det gælder både det fysiske og det rent håndboldmæssige. Jeg kan ikke finde et bedre sted i Danmark, siger Klaus Thomsen.

Forlængelsen med Klaus Thomsen falder fint i tråd med den langsigtede plan i BSV, som også har længerevarende kontrakter på plads med spillere som Nikolaj Markussen, Jesper Nøddesbo, Johan Hansen, Stefan Hundstrup, Rasmus Jensen og målmandsteamet, som i de kommende år udgøres af med Kasper Larsen og Aljosa Rezar.

- Der er en del andre spillere i klubben, som skal være her i lang tid, og det passer mig meget godt, siger Klaus Thomsen, der ser fine muligheder for mere sportslig succes i Søhøjlandet.

- Jeg synes, vi har et virkelig godt hold, og der er også flere unge spillere, som er spændende. Jeg tror, vi kommer til at være med i toppen de næste mange år. Nu fik vi jo DM-guld i forrige sæson, og i sidste sæson spillede vi Champions League, og det har selvfølgelig givet blod på tanden. Der er mange dygtige hold i Danmark, men vi har fået medaljer i alle de år, hvor jeg har været her, og vi skal forhåbentlig også vinde titler i de kommende år. Det er også med til at motivere mig, siger Klaus Thomsen.

»En vigtig del af kulturen«
Cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen lægger ikke skjul på, at Klaus Thomsen spiller en stor rolle for i BSV.

- Det lå lige for, at Klaus skulle fortsætte i Bjerringbro-Silkeborg. Han har været en stor del af vores succes i de seneste fire sæsoner rent forsvarsmæssigt, og så er Klaus en vellidt holdkammerat, som også bidrager i dagligdagen. Han er en vigtig del af kulturen i Bjerringbro-Silkeborg, fortæller Peter Bredsdorff-Larsen.

Klaus Thomsen viste senest sine åbenlyse kvaliteter i forsvaret, da han i de sidste sekunder af onsdagens hjemmekamp mod TTH Holstebro forhindrede et indspil til stregen, hvorefter BSV’erne kunne løbe kontra og score til slutresultatet 27-25.