Stine Bonde (th.) har stort set vogtet målet alene i efteråret, da Stephanie Andersen er ude på grund af graviditet. Foto: Martin Ballund

Silkeborg-Voel forlænger med spillere og jagter back

Peter A. Sørensen 

Silkeborg-Voel har forlænget aftalerne med Stine Bonde og Louise Lyksborg, men cheftræneren har stadig en del at arbejde med inden næste sæson

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel KFUM er langsomt men sikkert ved at få næste sæsons trup på plads.

I dag kan klubben offentliggøre nye aftaler med målvogter Stine Bonde og fløjspiller Louise Lyksborg, og de følger efter Sofie Bæk og Rikke Iversen, som også for nylig har forlænget deres kontrakter.

Derudover er spillere om Anna Sophie Okkels, Hege Bakken Wahlquist og Camilla Fangel på kontrakt i næste sæson, mens Stine Skogrand smutter til FC Midtjylland.

- Vi er langt fra færdige. I bagkæden og på venstre fløj mangler vi stadig noget, men jeg synes egentlig, vi er godt med, siger Voel-træner Jakob Andreasen og konstaterer om jagten på en ny højre back, som er den eneste plads, hvor der ikke står et navn klar:

- Vi er i dialog med en spiller til pladsen, men det er der jo mange klubber, som er. Vi går efter den bedste, som vi kan skaffe, men det er bare en svær position. En klub som Viborg skifter den tredje højre back ud på tre år, så det er ikke en plads, hvor de gode spillere hænger på træerne, siger Voel-træneren.

Han har også en række spillere i den aktuelle trup, som man endnu ikke er begyndt at forhandle med.

Det er spillere som Jette Hansen, Stephanie Andersen og Birgitte Karlsen.

Tilfreds med forlængelser
Jakob Andreasen er godt tilfreds med de seneste kontraktforlængelser.

- Stine Bonde har været med til at køre Silkeborg-Voel op, hvor vi er i dag. Derfor er det et godt ægteskab, som vi er glade for kan fortsætte. Hun er efterhånden blevet en meget rutineret ligamålmand, og en forlængelse betyder, at vi har sikret os en rutineret målvogter, som er på vej ind i hendes bedste alder, siger Voel-træneren.

Louise Lyksborg kom til Silkeborg-Voel i 2016 efter nogle år i Viborg HK, og tidligere har den rutinerede fløj også høstet erfaring i Tyskland, FCK Håndbold og på det danske A-landshold.

- Louise Lyksborg er Danmarks bedste forsvarsspiller på højre fløj, så jeg er selvfølgelig meget glad for at beholde hende. Hun kæmper og er stadig sulten efter at nå de gode resultater. Derudover er Louise Lyksborg et fantastisk menneske for truppen og klubben, og sammen med stortalentet Lea Hansen er vi godt besat på højre fløj til den kommende sæson, siger Jakob Andreasen.

Silkeborg-Voel KFUM’s ligahold er i øjeblikket gået på vinterferie, men både Stine Skogrand og Rikke Iversen skal bruge en del af ferien på at spille VM-slutrunde med henholdsvis det danske og norske landshold. VM starter 1. december.