Sydney Opera House og Harbour Bridge er begge verdenskendte vartegn for Sydney. De fleste danskere har nok også et lidt specielt forhold til Operahuset, som jo er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

Smuk og varieret rejse til et fremmed og kontrastrigt kontinent, 7.-22.april. Dansk erfaren rejseleder hele vejen og fokus lagt på gode hoteller og de rigtige oplevelser

Uforglemmelige oplevelser i Australien med Læserklubben

Australien er en verdensdel, der spænder over store kontraster. Her kan man i rigt mål opleve frodige regnskove med et eksotisk dyreliv, nogle af verdens flotteste strande, et betagende koralrev og ørken med majestætiske røde klipper. Landet byder også på et hektisk storbyliv med arkitektur i verdensklasse.

Vi taler om et kontinent med en levende historie om straffefanger, aboriginals, guldfeber og det vilde vesten.

Det vil tage måneder at opleve dette enorme land i hver en krog, og på denne rejse, som foregår 7.-22. april, har vi plukket nogle af de største seværdigheder ud. De vil med garanti få dig til at miste pusten af begejstring.

Rejsebureauet OurWorld A/S er teknisk arrangør når Læserklubben lørdag 7. april flyver fra Karup til Kastrup og videre her fra med Singapore Airlines til Singapore.

Vi ankommer til denne flotte, rene by tidlig morgen og kører en sightseeingtur omkring det gamle parlament, Merlion Parken og meget andet, inden vi går gennem den fantastiske Orchid Garden. Her finder vi mere end 60.000 flotte orkideer.

Pletfri gader i Singapore
Det er ofte blevet hævdet, at Singapore er verdens reneste by. Den højteknologiske stemning med himmelstræbende, glasbeklædte skyskrabere får sammen med de pletfri gader næsten byen til at se fremtidsagtigt ud. Men inde under den glatte finans-overflade lurer gamle kinesiske, malaysiske og indiske traditioner fra feng shui til storslåede hinduistiske festivaler.

Vi bruger resten af dagen til at nyde denne by, hvor vi også overnatter.

Onsdag middag kører vi til Gardens by the bay, der er en naturpark med fokus på botanik, biodiversitet og greentech. En smuk oplevelse.

Ved aftentid flyver vi til Australien og lander tirsdag middag i den røde ørken - et naturskift af rang.

Efter ankomsten til Ayers Rock eller Uluru, som den oprindelige befolkning kalder den, kører vi til vort fem-stjernede hotel, hvor vi har base de næste to nætter.

Solens gang over Ayers Rock
Solopgang over Ayers Rock er et »must«, og derfor begynder vi dagen tidligt og kører ud for at nyde dette vidunderlige syn, når de første solstråler rammer den enorme sten.

Herefter er der mulighed for at gå en tur rundt om »stenen« og nyde de skønne omgivelser.

Midt på dagen hviler vi et par timer på hotellet, før vi tager over til The Olgas og går en tur gennem området.

Dagen afsluttes med solnedgang over Ayers Rock og efterfølgende middag ude i ørkenen.

Torsdag formiddag flyver vi til Sydney, hvor vi de kommende dage skal udforske denne fantastiske storby. Før afrejsen vil vi orientere omkring forestillinger i Sydney Opera House, således at der er mulighed for at opleve en forestilling i det ikoniske operahus.

Lørdag kører vi ud af byen til »Blue Mountains«. Første stop er ved et dyreinternat, hvor de hjælper koalaer, der er kommet til skade, oftest på grund af trafikuheld.

Vi fortsætter ind i området og gør stop ved forskellige udsigtspunkter, hvor vi kan nyde naturen. Der er også mulighed for mindre gåture i området. Frokosten spiser vi ved »The Lookout Echo Point«.

Det utrolige koralrev
Søndag morgen flyver vi til Cairns. Denne bys udvikling hænger i høj grad sammen med den korte afstand til Great Barrier Reef og regnskoven umiddelbart udenfor selve Cairns. Dette tiltrækker turister fra hele verden, hvilket er mærkbart på alle måder.

Mandag er der dømt afslapning for dem, der trænger til det - og ellers kan man få gode ideer og råd hos rejselederen til andre aktiviteter.

Tirsdag morgen sejler vi ud til Great Barrier Reef. På turen vil besætningen besvare spørgsmål og fortælle om revet og senere kan man låne dykkerbriller og snorkel. Er man til dykning med iltflasker kan dette også arrangeres.

Toget med udsigt
Livet og mangfoldigheden på og ved revet er fascinerende, koralfisk findes overalt og den sublime sigtbarhed gør oplevelsen helt unik - også for dem, der ikke svømmer.

Dagen efter skal vi besøge den lille by Kuranda, og rejsen hertil foregår med tog. Ikke helt uden grund hedder toget »Kuranda Scenic Train«, idet der fra toget er fin udsigt til den fantastiske regnskov i området.

Fremme i Kuranda går vi en tur i regnskoven, og der vil efterfølgende være tid på egen hånd til en markedstur, et besøg i Koala Gardens, Birdworld eller bare et café-besøg.

Inkluderet i prisen
Prisen for denne Australien-rejse er for avisens læsere i dobbeltværelse 36.995 kroner per person. Eneværelsestillægget er på 6650 kroner.

I prisen er inkluderet:

Fly fra Karup eller Billund-Kastrup t/r

Fly ifølge beskrivelsen

Måltider på oversøiske flyvninger

Drikkevarer på oversøiske flyvninger

Morgenmad dagligt

Frokost 9/4 i Singapore

To aftenmåltider ved Ayers Rock

Frokost i Blue Mountains

Frokost ved Greet Barrier Reef

Overnatninger på gode hoteller (se program)

Udflugter ifølge program

Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Alle transporter fra og til lufthavne

Alle naturlige entréer

Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per aug. 2017

Visum til Australien for danske statsborgere

Tilmelding til Læserklubben i Silkeborg på [email protected] eller på telefon 87 22 84 69.