Oliver Zähringer fortsætter med Hede Rytmer i Indelukket, og næste år udvides med Esbjerg og Randers. Foto: Martin Ballund

Hede Rytmer i rock-krig i Esbjerg

Jakob Munk Schmidt 

Oliver Zähringer klar til konkurrencesituation i Vestjylland

SILKEBORG Manden bag Hede Rytmer, Oliver Zähringer ryger ifølge avisen JydskeVestkysten i direkte konkurrence med den etablerede Esbjerg Rock Festival, når han næste år arrangerer festival efter Hede Rytmer-konceptet i Vognsbølparken i den vestjyske by.

Ifølge JydskeVestkysten er Zähringer naturligvis bekendt med Esbjerg Rock Festival og den position, som arrangør Søren Højbergs festival har haft i byen i mange år.

- Da vi rettede øjnene mod Esbjerg, fik vi det indtryk, at Esbjerg Rock Festival var ved at gå lidt i sig selv. Derfor afleverede jeg faktisk et købstilbud på festivalen. Jeg har dog aldrig fået så meget som et svar på tilbuddet. Nu viser det sig så, at Esbjerg Rock Festival skifter fra en nichefestival til en mere mainstreamfestival, så det er klart, at vi nu er konkurrenter. Og den konkurrence tager jeg gerne, så længe vi konkurrerer om at have gode varer på hylderne, siger Oliver Zähringer til JydskeVestkysten.

Stifter og mangeårig leder af Esbjerg Rock Festival, Søren Højberg, ønsker ikke at kommentere det konkrete købstilbud fra Oliver Zähringer.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg ønsker, at festivalen forbliver på lokale hænder, først og fremmest for byens egen skyld, siger Søren Højberg til den vestjyske avis.

Han har heller ikke så mange kommentarer til Hede Rytmers indtog i Esbjerg.

- Jeg ønsker dem da held og lykke med det. Nu må vi se, hvordan det hele spænder af, lyder meldingen.