Lagkagehuset får støj-påbud

Brian Holst 

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget har i dag besluttet, at Lagkagehuset skal have et påbud om hurtigst muligt at finde en løsning, så industri-bageriet ikke overtræder støjgrænserne

SILKEBORG Plan-, Miljø- og Klimaudvalget kunne på et møde mandag have besluttet at hæve støjgrænserne for Lagkagehuset med to decibel. Dermed ville Lagkagehuset i princippet ikke overtrædet støjgrænserne for området. Men den løsning er ikke valgt, siger formanden for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Jarl Gorridsen (V).

- Vi har givet Lagkagehuset et påbud om at få dæmpet støjen. Jeg vil understrege, at Lagkagehuset har optrådt fuldstændig lovligt. Men i takt med udviklingen til et industribageri, er der opstået nogle gener, som beboerne omkring skal skærmes imod, siger Jarl Gorridsen.

Lagkagehuset overholder ikke Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj, hvilket har fået naboen, Lene Scheldt, til at klage.

Eksempelvis er den såkaldte maksimalværdi, som bliver målt fra klokken 22.00 til 07.00, to decibel for høj. Overskridelsen af maksimalværdien skyldes lastbiler, der kører til og fra Lagkagehuset - fremgår det af støjundersøgelserne.

Ifølge den daglige leder af Lagkagehuset, Varny Møller Nielsen, vil man hurtigst muligt få gjort noget for at dæmpe støjen fra bageriet. Løsningen bliver højest sandsynligt at opføre en fire meter høj mur, som afskærmning til Lene Scheldt.

- Den vil vi hurtigst muligt gå i gang med at få opført. Vi mangler bare en byggetilladelse fra Silkeborg Kommune, og den kan jeg forstå, at vi snart har. I mellemtiden forsøger vi at indskærpe overfor vores chauffører, at de skal vise hensyn, siger den daglige leder af Lagkagehuset, Varny Nielsen.

Han kan godt forstå, at Lene Scheldt er frustreret over det langsommelige forløb. Lene Scheldt klagede første gang skriftligt til kommunen for halvandet år siden. Varny Nielsen henviser dog til, at sagen er blevet trukket ud i Silkeborg Kommune.

Jarl Gorridsen (V) er enig i, at det har taget for lang tid at behandle klagen fra Lene Scheldt.

- Det er en sag, der ikke har været nok fokus på. Det beklager jeg. Den er af én eller anden årsag ikke sprunget i øjnene, og det er først nu, at udvalget er blevet informeret om sagen. Jeg håber, at der hurtigt bliver fundet en løsning, siger Jarl Gorridsen.