Foto: Colourbox

Anklager går efter fængselsstraf i sag om præsts sexkrænkelser

Søren Nielsen 

SILKEBORG Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi går efter fængselsstraf og et forbud mod, at en 30-årig tidligere præst i en frikirke i Silkeborg i fremtiden må have med børn og unge under 18 år at gøre. Det skal gælde i ubestemt tid.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Midtjyllands Avis skrev allerede i sidste uge om, at sagen mod frikirkepræsten nu var sat til at begynde i slutningen af januar 2018.

Manden er tiltalt for flere seksuelle overgreb begået mod i alt otte unge mennesker fra frikirkens menighed.

Ifølge anklageskriftet er forholdene begået i perioden marts 2007 til november 2011. Tiltalen lægger vægt på, at manden har udnyttet sin stilling som ungdomspræst og benyttet langvarig psykisk manipulation til at begå overgreb mod personer, som han var betroet til undervisning eller opdragelse, og som han i kraft af sin alder og erfaring var overlegen i forhold til.

Desuden tager anklagemyndigheden forbehold for en påstand om udvisning.