På march for Julemærkehjemmene

Bent Nørgaard 

Traditionen tro er der Julemærkemarch fra Resenbro - og julemarked i Resenbrohuset

RESENBRO Igen i år er der Julemærkemarch i Silkeborg-området, og som tilfældet har været i en meget lang årrække, er det med start fra Resenbrohuset. I år er marchen søndag den 3. december.

Der startes om morgenen med musikledsagelse af Skægkær Blæserne fra Resenbrohuset frem til Solbo.

Arrangørerne forsøger hvert år at lave nye ruter gennem den skønne natur ved Resenbro, og det er også tilfældet i år. Der kan vælges mellem to ruter. En på 5 km og en på 10 km.

Marchen i 2016 tiltrak på landsplan hele 17.800 julefriske vandrere og løbere.

Det betød i kroner og ører en imponerende donation til Julemærkefonden på 1.165.000 kroner. I år drømmer Julemærkemarchens arrangører om at kunne overgå dette flotte beløb. Så det er vigtigt med mange deltagere.

Bidraget fra marcherne er med til at sikre, at 750 børn mellem 7 og 14 år hvert år får hjælp til et bedre liv. Børn på Julemærkehjem har ofte dårlig livskvalitet, hvor mobning og lavt selvværd, har fyldt meget, og en stor del af børnene har problemer med overvægt.

På et af de fem Julemærkehjem får børn mod på livet igen. Dagligdagen bygger på motion, sund kost og stærkt sammenhold. Behovet for Julemærkehjemmene er fortsat stort - lige nu venter flere hundrede børn på at få hjælp.

Efter - eller før - marchen kan deltagerne eventuelt besøge julemarkedet i Resenbrohuset. Markedet er arrangeret af Resenbro U.I.F.’s Støtteforening.

Der er mulighed for at købe dekorationer samt pølser, gløgg og æbleskiver.

Julemanden kommer på besøg kort før middag, og mon ikke der er gemt lidt godt i sækken til uddeling.

Endvidere er der boder med bl. a. keramik og træting.