Første vinterweekend byder på mildt vejr og gode solchancer

/ritzau/ 

Det kolde vejr er slut i denne omgang, og første søndag i advent bliver en mild og solrig en af slagsen.

VEJR Efteråret er overstået for denne gang, men selv om kalenderen vidner om, at vinteren officielt er over os, så bringer weekenden mildere vejr med sig.

Det fortæller Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

- Det er slut med det kolde vejr - i hvert fald i denne omgang, siger hun.

Fredag indledes med enkelte lokale byger, der kan komme i form af slud eller tøsne primært ved kysterne mod Kattegat, på Djursland og på Fyn.

- Men så klarer det gradvist op i løbet af dagen, så det bliver en ganske pæn dag, og især i det jyske kan man få en del sol, siger Anja Bodholdt.

Temperaturerne vil i løbet af fredagen holde sig nede omkring frysepunktet eller nogle få varmegrader, og vinden vil være let til frisk fra nord.

I løbet af natten til lørdag vil vinden dog dreje til en mere vestlig retning, hvilket vil bringe lunere temperaturer med sig.

- Det starter med sol først på lørdagen, men ellers bliver det en skyet dag, hvor der kan komme lidt regn hist og her, og temperaturerne vil stige til mellem fire og ni grader, siger Anja Bodholdt og tilføjer, at vestjyderne får glæde af de luneste temperaturer.

Den vestlige vind betyder også, at temperaturen vil holde sig over frysepunktet natten til søndag. Der vil falde en del nedbør i løbet af natten, hvor der vil være udbredt regn flere steder i landet.

Første adventssøndag fortsætter regnen i den sydøstlige del af landet først på dagen.

- Men så klarer det op fra nordvest, og det bliver en ganske pæn dag med nogen sol og kun enkelte byger, siger Anja Bodholdt.

- Så der er helt sikkert mildere vejr i udsigt, og det vil nok også fortsætte lidt ind i næste uge, tilføjer meteorologen.

/ritzau/