Holland, forår, blomster og kanaler

Smuk påsketur til Holland 30. marts-3. april med ophold på på det fantastisk beliggende Hotel Princenhof. Besøg i Keukenhof, Amsterdam, Friesland og flere andre steder

Holland er hyggelig. Holland er kanaler, møller, træsko og tulipaner. Tulipaner i hobetal og i det taget blomster i alle mulige og umulige opsætninger og farvesymfonier.

Denne busrejse, hvor Nilles Rejser A/S er teknisk arrangør, kører vi fra Silkeborg langfredag morgen med opsamling også i Ikast og Herning. Med passende pauser og frokost undervejs i Neumünster når vi Holland og vort hotel tidligt om aftenen, hvor middagen står klar til os.

Vi indkvarteres på Hotel Princenhof i Earnewald.

Naturskøn beliggenhed
Hotel Princenhof har en fantastisk beliggenhed ned til søen i nationalparken, Alde Feanen. Både fra hotellets store terrasse og á la carte restaurant samt fra en del af værelserne har man en skøn søudsigt.

Hotellet har elevator og en bar. Forplejningen er god og består af buffet om morgenen, og om aftenen serveres der tre-retters menu eller buffet.

De kommende dage skal vi opleve en masse forskellige ting, og samtidig kommer vi en del rundt i landskabet. Det er påske og derfor vil vi passe programmet ind, så eksempelvis butikkerne har åbent, når vi tager til Amsterdam.

Blomster som handelsvarer
Det overordnede tema for turen til Holland er blomster, som siden en gang i 1500-tallet har været Hollands »guld«. Den hollandske botaniker Charles de l’Ècluse var den første , der bragte blomsterløg til Holland. Løgene havde han skaffet under sin 14 år lange ansættelse i Wien, hvortil de var blevet bragt fra deres naturlige voksested i Mellemøsten. Specielt tulipanløg blev et decideret samleobjekt og solgt for svimlende beløb på samme måde, som man har set det med orkideér.

Prisen på tulipaner har heldigvis fundet sit leje i dag, men de farvestrålende blomster er stadig meget populære og en af Hollands vigtige indtægtskilder. I det hele taget er blomserindustrien meget vigtig for landet og beskæftiger mange mennesker. Lidt mere end halvdelen af verdens handel med afskårne blomster står Holland for.

»Blomster-romantik«
Tidlig morgen efter morgenmaden kører vi til den fantastiske Keukenhof Blomsterpark. Med sine millioner af tulipaner og andre forårsblomster er Keukenhof intet mindre end verdens største blomsterpark.

Parken blev oprettet som præsentationspark for potentielle kunder, men er i dag udlagt som privat park for besøgende med åbent to måneder hvert forår.

De mange haver og fire pavilloner fremviser en enestående samling af tulipaner, hyacinter, påskeliljer, orkidéer, roser, nelliker, iriser, liljer og mange andre blomster. Her råder farverne og duftene.

Blomsterparken er 32 hektarer stor og har syv millioner blomster, heraf 100 forskellige sorter af tulipaner.

Hvert år har parken et nyt tema, og i 2018 hedder det »Romance in Flowers«, og der bliver lovet, at du med garanti kommer i et romantisk forårshumør.

Foruden alle blomsterne er der 15 stier og 2500 træer (87 forskellige sorter). Uanset om man er blomster-entusiast eller blot nærer en almindelig kærlighed til den smukke natur, er én ting sikkert - et besøg i Keukenhof-blomsterpark er uforglemmelig.

Resten af eftermiddagen byder på en lille byrundtur og efterfølgende tid på egen hånd i den hyggelige by, Raalte.

Retur til hotellet til aftensmad.

Skønne, sjove Amsterdam
En anden dag tager vi på heldagstur til Amsterdam. Turen går forbi Volendam til »Nordeuropas Venedig«, der er en smuk og meget spændende storby med skønne, gamle huse og hyggelige kanaler. Amsterdam har flere end 400 broer, der binder byens 70 øer sammen.

På byrundturen ser vi Rikjsmuseet, kongeslottet, talrige typiske gavlhuse samt mange andre seværdigheder. Vi gør ophold, så der bliver tid til en kanalrundfart, der er et must, når man befinder sig i denne by.

Amsterdam er en sjov og anderledes storby, der tør skille sig ud. Tag et kig i nogle af sidegaderne, hvor der findes utallige specielle butikker, mærkelige museer og sjove caféer.

Hjemturen går ad en anden rute over Flevoland.

Middag på hotellet.

Landbrug og osteproduktion
En udflugt går til Friesland og marsken. Vi kommer til et område, hvor vi ser huse og gårde, som de så ud i gamle dage. Ad smalle og snoede veje kører vi langs kanaler og grøfter i et typisk hollandsk landbrugsområde i Friesland. Bag diger ligger marskområdet med dets fugleparadis.

Vi besøger et ordinært hollandsk landbrug, hvor vi kommer tæt på køerne og staldene og ser den fine produktion af ost.

Under vores ophold er der mulighed for en sejltur rundt i nationalparken, Alde Feanen, hvor vi kommer tæt på både naturen og dyrelivet.

Tirsdag 3. april er såvel påske som udflugter ved vejs ende. Efter morgenmaden kører vi retur mod Danmark. Frokost undervejs er inkluderet, og vi stopper ved grænsekøbmanden for eventuelle indkøb.

Inkluderet i prisen
Prisen for denne påsketur til Holland er for avisens abonnenter 3795 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 3925 kroner. Eneværelsestillæg på 600 kroner.

I prisen er inkluderet:

Busrejse i firestjernet langtursbus

Rejseleder hele vejen

Frokost udrejse

Frokost hjemrejse

Fire overnatninger i Earnewald

Fire gange morgenmad

Fire gange aftensmad

Alle udflugter inklusive entré til Keukenhof

Kanalrundfart i Amsterdam

Derudover er det muligt med eventuelle tilkøb per person:

Værelse med balkon og søudsigt

Entre til osteri cirka seks euro

Møllemuseum cirka tre euro

Sejltur i nationalparken til cirka 16 euro

Tilmelding til Læserklubben på [email protected] eller på telefon 96 26 37 56 / 57 eller 87 22 84 69