Elever får hovedet i havet

AF JESPER ROSENQUIST 

Skoleelever fra Silkeborg besøger Aarhus Universitets nye forskningsskib, Aurora i denne uge

SILKEBORG Elever fra Balleskole, Th. Langs og Buskelundskolen besøger i denne uge Aarhus Universitets nye forskningsskib, Aurora.

Eleverne deltager en dag i undervisningsprojektet, der bærer titlet »Hovedet i Havet.«

Projektet er for 7.-9. klasses elever, som mandag til fredag i denne uge besøger Aarhus Havn, hvor forskningsskibet Aurora holder til. Målet er at give eleverne en større viden om det kystnære hav, som omgiver Danmark.

- Med projektet vil vi gerne have den nye generation til at tage et ejerskab for et af vores vigtigste, men oversete naturområder, nemlig havet, siger Signe Brokjær, der er projektkoordinator for »Hovedet i Havet«.

Med skibet Aurora som omdrejningspunkt får skoleelever fra Midtjylland et indblik i den spændende verden, der gemmer sig under havets overflade.

Besøget på Aurora er en del af et længere undervisningsforløb, de enkelte klasser gennemgår på skolerne.

»Hovedet i havet« er et samarbejdsprojekt mellem den danske grundskole, akvarier i Danmark og Aarhus Universitet. Det er håbet, at projektet tænder gløden for havet hos den danske befolkning og især hos landets skoleelever.