SIF-talenter snublede mod van der Vaart og co

Mathias Hove Andersen 

Rafael van der Vaart har nu prøvet at vinde en fodboldkamp i Silkeborg. Den tidligere stjerne spillede hele kampen, da SIF tabte til FCM i Reserveligaen

FODBOLD Tirsdag eftermiddag tørnede Silkeborg IF og FC Midtjylland sammen i Reserveligaen, og SIF’erne endte med at tabe opgøret på Jysk Park med 1-3.

Nederlaget betyder, at SIF-reserverne slutter på andenpladsen i pulje tre, mens FC Midtjylland snupper førstepladsen med fire point ned til forfølgerne fra Søhøjlandet.

Begge mandskaber var på forhånd sikret deltagelse i forårets mesterskabsslutspil.

To hurtige scoringer
SIF stillede op til kampen med rigtig mange unge spillere, fordi førsteholdet skal i aktion onsdag aften, hvor Lyngby venter i DBU Pokalen. Det var dog en fejl af en spiller fra førsteholdstruppen, der førte til gæsternes føringsmål i det ottende minut, da Jeppe Gertsen lod bolden passere til Jakup Thomsen, der let kunne vippe bolden over fremadstormende Thomas Nørgaard. SIF’s førstemålmand havde afløst en sygdomsramt Oscar Hedvall i buret.

Hjemmeholdet kom dog straks på 1-1, da Jeppe Okkels fik frit løb i dybden. Kantspilleren havde ingen problemer med at runde gæsternes keeper, og efterfølgende blev bolden sendt i nettet. Talentet havde misset den seneste superligakamp mod Randers FC på grund af sygdom, men han fik altså hurtigt gjort positivt opmærksom på sig selv.

SIF kom dog bagud 1-2 i det 34. minut, hvor Rafael van der Vaart spillede Babajide David fri med en præcis dybdebold, og sidstnævnte sendte resolut bolden ind i det modsatte hjørne. Magnus Mattson havde efterfølgende et par gode muligheder for at udligne, men det var i bogstaveligste forstand stolpe ud for den offensive midtbanespiller.

Tre profiler udskiftet
Fra anden halvlegs start fik SIF’erne lagt et fint tryk på FCM-feltet, men udligningen udeblev, og da Jeppe Gertsen, Jeppe Okkels og Magnus Mattsson alle blev udskiftet i det 62. minut, fik værterne sværere arbejdsbetingelser.

De unge SIF-talenter arbejdede ufortrødent videre, men i det 73. minut blev kampen afgjort, da gæsternes Bozhidar Kraev lukkede og slukkede med scoringen til 1-3 efter forarbejde fra Rafael van der Vaart.

I sidste sæson gav 34-årige Rafael van der Vaart udtryk for, at SIF måske var det værste hold, som hollænderen havde spillet mod i sin karriere, da FCM blev slået med 2-1 på Mascot Park i Superligaen, men denne gang kunne den tidligere stjernespiller fejre en sejr over SIF i Reserveligaen.