Far og datter fælles om galleri

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Bettina Thomasberg fulgte som frisør i sin fars faglige fodspor. Nu han hun fulgt hans kunstneriske åre, og sammen åbner hun og faderen Finn Thomasberg Espersen »Galleri Thomasberg«

GALLERIåBNING Det har været på vej i et stykke tid, for efter frisør Bettina Thomasberg for to et halvt år siden blev stressramt og så sig nødsaget til at lukke Salon Thomasberg på Hostrupsgade, har hun brugt maleriet og kunsten som et redskab til at »komme tilbage«.

Det har været en proces, hvor hun samtidig måtte erkende, at hun efter otte år som indehaver af salonen på Hostrupsgade, som hendes forældre åbnede i 1960, ikke havde mulighed for at vende tilbage til frisørfaget.

- Jeg har malet i mange år og har mærket, at hvis det ikke var frisørfaget, jeg skulle beskæftige mig med, så var det kunsten. Malerierne har hjulpet mig meget. Det har været en psykisk hjælp, da jeg var syg med stress, siger Bettina Thomasberg, der har glædet sig over, at hun i den tidligere frisørsalon har haft mulighed for at etablere værksted sammen med sin far Finn Thomasberg Espersen.

Han kom i lære som frisør i 1960 og etablerede den tidligere frisørsalon sammen med hustruen i 1965. Her kunne man finde ham indtil han stoppede i 2015. Maleriet ligger dog ikke fjernt fra ham, for allerede som barn, begyndte han at male.

Åbningen af Galleri Thomasberg markeres med en reception i det nye år.