SIF klar til kvartfinale efter forlænget spilletid

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF kan se frem til et forår med en stor kamp i DBU Pokalen efter onsdagens sejr over Lyngby

FODBOLD Der var en plads i DBU Pokalens kvartfinaler på spil, da Silkeborg IF og Lyngby Boldklub onsdag aften tørnede sammen på Jysk Park, og efter forlænget spilletid kunne SIF’erne juble over en sejr på 3-1. Modstanderen til foråret bliver Randers FC.

SIF-manager Peter Sørensen havde skiftet ud på flere positioner op til kampen, hvor reservemålmand Peter Friis Jensen fik chancen i buret. Samtidig startede Mikkel Vendelbo inde på venstre back med Marc Rochester Sørensen foran sig, og helt i front var der blevet plads til Mate Vatsadze.

De nye folk i startopstillingen fik dog ikke for alvor gjort opmærksom på sig selv i en halvkedelig første halvleg uden de helt store chancer. Peter Friis Jensen viste fint målmandsspil og diskede op men en enkelt stor redning, men i den modsatte ende kom SIF’erne frem til for lidt.

Efter pausen afløste Gregor Sikosek en småskadet Jens Martin Gammelby, der havde fået et skrub i første halvleg, og den slovenske back gled direkte ind på venstre back, hvor han kom fint fra land. Venstresiden blomstrede op, og det var også efter et fint pres i den side, at SIF tog føringen i det 58. minut, hvor Davit Skhirtladze stod fri i feltet og sendte SIF på 1-0.

I det 74. minut var Lyngby tæt på en udligning, men Peter Friis Jensen kom godt ud af sit mål og hev en afgørende redning ud af ærmet. Det samme gjorde SIF-keeperen umiddelbart efter, hvor han i to omgang afviste en helt fri Mayron George i feltet.

Med to minutter tilbage af den ordinær spilletid diskede målmanden igen op med en stor redning på stregen, men denne gang var Martin Ørnskov først på returen, og den tidligere SIF’er udlignede til 1-1.

Efter et par minutters spil af den forlængede spilletid kom SIF på 2-1, da Robert Skov sendte et frispark ind i Lyngby-feltet, hvor Tobias Salquist dukkede op og tromlede bolden ind ved bagstolpen.

Inden pausen i den forlængede spilletid blev det også 3-1 til SIF, da indskiftede Stephan Petersen fuldendte en flot kontra ved at udplacere fremadstormende Mikkel Andersen i Lyngby-målet. Forarbejdet stod Davit Skhirtladze og Tobias Salquist for.

De sidste 15 minutter bød ikke på flere scoringer, og SIF er dermed klar til forårets kvartfinaler.