Ung frisør er klar på Vestergade

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Begge forældre er frisører, så det lå naturligt for 21-årige Ömer Kavakli at uddanne sig til frisør. I denne uge åbner han »Barberen Vestergade«

HERREFRISøR - Det er nok ikke forkert at sige, at jeg er arveligt belastet, smiler 21-årige Ömer Kavakli, der efter at have afsluttet den fireårige frisøruddannelse på Aarhus Tech, nu springer ud som selvstændig.

Det sker med salonen, der har fået navnet »Barberen Vestergade, som netop er ved at blive indrettet på adressen Vestergade 29. Og at det netop blev Silkeborg, er ganske naturligt for Ömer Kavakli.

- Jeg er født og opvokset i Silkeborg og har gået på Balle Skole. Min mor og far har gennem en årrække drevet tre saloner i Silkeborg, og min mor er i dag selvstændig med Salon Sylvia på Nygade. Jeg er Silkeborgdreng, så det var det mest naturlige, siger han, der glæder sig til at vise sine kreative evner og bruge alt den viden, han har erhvervet gennem den fireårige uddannelse.

Ved alt om hår og skæg
- Jeg synes, det er vigtigt at have den fireårige uddannelse. Det fortæller kunderne, at man har fået en grundig uddannelse og ved alt om hår og skæg. Grundlæggende kan man sige, at jeg ved alt om håret fra hårsæk til spids, siger Ömer Kavakli, der ikke er nervøs for at etablere sig i en by, hvor der traditionelt er et stort udbud af frisører.

- Der er da konkurrence. Det er der. Men jeg tror på, at jeg kan tilbyde kunderne de rette kvaliteter. Jeg stoler på mit arbejde. Stoler på at min saks og kam vil tale for mig, smiler han.

Til at hjælpe sig i salonen har han ansat sin far Murtaza Kavakli, der som nævnt tidligere har drevet saloner i Silkeborg med sin hustru.