Svensker bombede SIF til den første udesejr

Michael Helligsø 

To scoringer af svenske Gustaf Nilsson - begge på oplæg af Robert Skov - sikrede en vigtig udesejr mod OB

FODBOLD Så kom den. Udesejren som Silkeborg IF har ventet på hele efteråret.

Efter otte nederlag og en uafgjort på fremmed græs lykkedes det i årets sidste kamp endelig at vinde på udebane, da SIF besejrede OB med 2-1 efter en helstøbt indsats.

Resultatet betyder, at klubben slutter året med to uhyre vigtige sejre og dermed slipper for at overvintre på de nederste pladser i ligaen.

Dagens SIF-helt var svenske Gustaf Nilsson, der scorede begge mål for gæsterne.

10 minutter inde i anden halvleg headede et skarpt indlæg fra Robert Skov, og kort før tid blev sejren cementeret, da angriberen udnyttede endnu et flot oplæg fra Skov.

OB bedst før pausen
Det første Nilsson-mål kom midt i en god periode for SIF, der kom godt ud efter pausen, hvor det blev til flere gode forsøg fra spillere som Davit Skhirtladze og Jens Martin Gammelby.

I første halvleg var det til gengæld OB, der var klart toneangivende, selv om SIF fik kampens første store chance, da Gustaf Nilsson valgte at skyde selv i stedet for at spille en helt fri Marc Rochester.

Få øjeblikke efter brændte det så på i den anden ende, hvor Izunna Uzochukwu fra kanten at feltet ramte overliggeren.

Derudover havde fynboerne flere nærgående forsøg til blandt andre Mikkel Desler og Nicklas Helenius, men SIF-keeper Peter Friis Jensen, der var foretrukket frem for det normale førstevalg Thomas Nørgaard var vågen og meget sikker i sine indgreb.

Mere offensive i anden halvleg
Billedet ændrede sig efter pausen, hvor SIF vovede sig længere fremad banen.

OB kunne ikke få spillet til at glide, men i slutfasen fik fynboerne dog etableret et mindre pres.

Indskiftede Rasmus Festersen - med fortid i både Kjellerup og SIF - havde et nærgående forsøg, mens endnu en tidligere SIF’er, Nicklas Helenius, sparkede et frispark over.

I overtiden bragte Gustaf Nilsson så udeholdet på 0-2, og så betød det mindre, at Kenneth Emil Petersen i de absolut døende sekunder headede et frispark i målet til 1-2.

Kort efter fløjtede dommer Jens Maae kampen af til stor jubel for SIF’erne.

3856 tilskuere overværede årets sidste superligakamp i Odense.