Tre gange ro-guld til Silkeborg

ROSPORT Sofie Valentin Hæk fra Silkeborg Roklub kom i weekenden hjem med tre guldmedaljer fra Euro Slide Open 2017, hvor unge og voksne i hold konkurrerer i romaskiner på tid. Slide er en særligt krævende form for ergometertræning, hvor hold i romaskiner konkurrerer på tid mod andre hold. Resultaterne afhænger både af styrke og rotag, men i høj grad også af holdets evne til at holde en fælles rytme.

Sammen med Stine Højager Nielsen fra Holstebro Roklub stillede Sofie op i en klasse over sin egen på 1000 meter for hold på to. Trods hård konkurrence fra ældre roere vandt de to piger guld i tiden 3:43,5 min, mere end 3,5 sekunder foran de to piger, der kom ind på 2. pladsen. Tiden er i verdensklasse for aldersgruppen.

I konkurrencen for hold på fire roede Sofie og Stine sammen de to piger, de lige havde slået. Også her kom guldet i hus i tiden 3:47,9 min, mere end 8 sekunder foran hold nummer to fra Bagsværd Roklub.

Med to guldmedaljer hængende om halsen blev de to jyske piger opfordret til at ro med på et hold drenge fra Bagsværd Roklub, der i deres otter havde to ledige sæder. Pigerne tog udfordringen op og roede sammen med de seks fra Bagsværd guldet hjem mod fem andre hold. En flot præstation, der kræver stor disciplin og koncentration, når otte roere skal følge nøjagtig samme rytme.