Trods usikkerhed om afgift styrer bilsalget mod nyt rekordår

/ritzau/ 

Selv om udsigt til ændrede afgifter lagde en dæmper på bilsalget i flere måneder, tegner 2017 til nyt rekordår.

BILER Bilglade forbrugere i Danmark har tilsyneladende lagt forsigtigheden af sig, efter politisk usikkerhed om bilafgifterne ellers lagde en dæmper på salget i august og september.

Bilsalget i november er helt på linje med samme måned i 2016 med 18.300 nyindkøbte biler, viser opgørelse fra Danmarks Statistik. Det svarer til en stigning på 0,3 procent i forhold til november 2016.

Og med fornyet fart på bilsalget, der også klarede sig godt i månederne inden forhandlingerne om bilafgifter, er der udsigt til et nyt rekordår for bilbranchen. Det vurderer Jonas Spendrup, økonom i Dansk Erhverv.

- Der har i gennemsnit været en tilgang på 18.500 nye biler om måneden i 2017 indtil nu – i 2016 lå det samlede månedsgennemsnit på 18.550, skriver han i en kommentar.

Ifølge Jonas Spendrup kræver det, at bilsalget i december overstiger 19.100 nye biler, hvis rekordåret 2016 skal overgås.

- Altså lidt højere end hvad vi ellers har set om måneden i 2017 indtil nu, men bestemt ikke urealistisk, siger han.

Bilbranchen meldte i august og september om svigtende salg, mens politikerne forhandlede om registreringsafgifter. Mange bilkøbere udskød tilsyneladende beslutningen med udsigt til at kunne slippe billigere i afgift.

I slutningen af september indgik regeringen og DF en aftale, der blandt andet sænkede registreringsafgiften.

Danmarks Statistik har tidligere konkluderet, at bilbranchen havde »en del flere« konkurser end de foregående år i perioden, hvor der blev forhandlet.

/ritzau/