Silkeborg får endnu en festival

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Ludovic Riauté, indehaver af Vinspecialisten, søsætter en lille eksklusiv festival med fokus på gin

GINFESTIVAL Lørdag den 14. april er der premiere på den seneste tiltag i det mangfoldige og rige udbud af lokale oplevelser, der har slået Silkeborgs navn fast som en af Danmarks største festivalbyer.

Det er Ludovic Riauté, indehaver af Vinspecialisten på Vestergade, der nu er klar med en festival, der med fokus på gin sætter smagsmæssige oplevelser i højsædet. Festivalen arrangeres som en endags-event i Kedelhuset, hvor der tre gange i løbet af dagen er mulighed for at smage på omkring 50 forskellige gin.

- Under Regattaen havde jeg stor succes med ginteltet på Østergade. I ugerne efter var der mange forbi butikken, for at fortælle om deres oplevelser, men også for at få mere at vide om gin. Det gik jeg og tænkte lidt over, og så besluttede jeg mig for, at der måtte være basis for en ginfestival, siger Ludovic Riauté, der også står bag den årlige vinfestival på Søndertorv, hvor besøgende fredag og lørdag får mulighed for at smage på udvalgte vine.

Ginfestivalen til april vil byde på mangfoldige smagsoplevelser, og hører man til dem, hvis eneste minder om gin trækker tråde tilbage til Gordons Dry Gin og en ungdomsbrandert i 1980’erne, hvor gin var ensbetydende med smagen af grannåle og juletræsplantage, bør man ifølge Ludovic Riauté unde sig selv muligheden for at få ændret den opfattelse.

- Gin er så meget andet. I Europa findes der omkring 3600 forskellige gin, og der kommer flere og flere hver måned. Så det har ikke været noget problem for mig at finde leverandører til ginfestivalen. Udfordringen har snarere været at vælge hvem, siger Ludovic Riauté.