Hyldest til Jorn og fællesskabet

KUNST Man kan kigge keramiker-trioen Dirty Go Clay Band over skulderen den 15.-16. december, når der er vintersalon i Mette Maya Gregersens værksted i Sminge.

- Vi elsker leret, og vi elsker hinanden, siger Mette Maya Gregersen og fortæller om gruppens arbejdsform som et band.

- Nej, det har ikke noget med musik at gøre, men vi mødes på skift i hinandens værksteder, hvor vi improviserer og prøver os frem. Arbejder intuitivt, spontant med fokus på energien mellem os. Lige som nogle musikere i bands gør det, siger hun.

De øvrige to keramikere er Louise Gaarmann og Lea Nielsen, begge Aarhus, og både de og deres fælles værker kan man se i værkstedet i Sminge.

De tre fik tidligere på året et arbejdsophold i Asger Jorns gamle atelier på Læsø. Desuden fik de et arbejdslegat, der gjorde det muligt at udføre et stort keramisk bord, der har fået titlen »Jorns sidste måltid«. Det blev udstillet i Gjellerup Parken i forbindelse med Aarhus Kulturby. Værket er 2 gange 1 meter, og det vejer 1,3 tons. Bordet er brændt på Petersens Tegl i Nybøl.

Museum Jorn har henvendt sig til kunstnerne for at få værket til Silkeborg. Og det kan ses den 3. marts, hvor det er Asger Jorns fødselsdag.