Politiet søger vidner til voldtægt i 2014

Søren Nielsen 

Midt- og Vestjyllands Politi søger mulige vidner til en voldtægt, som ifølge forurettedes anmeldelse blev begået den 23. februar 2014

SILKEBORG Det er en ældre voldtægtssag, som politiet i Silkeborg nu søger vidner til.

En kvinde har for nylig anmeldt, at hun den 23. februar 2014 mellem kl. 03 og 05 blev voldtaget på et toilet på det daværende diskotek Buddy Holly på Hostrupsgade i Silkeborg.

Helt konkret vil det lokale politiet i Silkeborg gerne i kontakt med tre unge kvinder, der muligvis har været vidne til voldtægten, skriver politiet en en pressemeddelelse.

Ifølge den forurettede kvindens forklaring fandt voldtægten sted i en toiletbås på et dametoilet ved diskoteksområdet, mens de tre vidner opholdt sig på toilettet.

Vidnerne har muligvis hørt kvindens protest, hentet en dørmand eller overværet, at en dørmand låste op ind til den toiletbås, hvor gerningsmand og forurettede befandt sig.

Selv om det er mange år siden, beder politiet altså unge kvinder, som gik i byen på dette tidspunkt på Buddy Holly, om at tænke igennem, om de har oplevet det beskrevne forløb.

Deres oplysninger kan vise sig at have stor betydning for politiets mulighed for at opklare sagen. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Undersøgelser viser, at kun cirka hver fjerde voldtægt bliver anmeldt til politiet. Og kender ofret gerningsmanden i forvejen, er tallet endnu lavere.

Under overskriften »Selvom det startede godt, kan det stadig være voldtægt« har politiet derfor lanceret en kampagne, som sætter fokus på, at de fleste voldtægter begås af en person, som ofret kender, og at det er normalt som offer at være i tvivl om, hvorvidt man ønsker at gå til politiet.

Men voldtægt er en meget alvorlig forbrydelse, og det er derfor vigtigt, at det anmeldes.

Man kan læse mere om kampagnen på anmeldvoldtaegt.dk, hvor der ligger information om, hvornår der er tale om voldtægt, og hvordan en anmeldelse foregår.