Fra amatør til hundeslædekusk

GJERN Turen går ud på de vilde vover i det nordligste nord, når der er foredrag torsdag den 11. januar i Gjern Kultur- og Idrætscenter med John Dybkjær.

Det er Gjern Naturs første arrangement til næste år, der handler om at deltage i Fjällräven Polar i Arktis på en 300 km lang tur på tværs over det nordlige Norge og Sverige i temperaturer ned til -20 grader.

Fjällräven Polar er et vintereventyr for helt almindelige mennesker uden vildmarkserfaring, men med en drøm om at udfordre sig selv.

Kæmpeoplevelse
John Dybkjær har deltaget i Fjällräven Polar, hvor man efter nøje udvælgelse får lov at deltage som slædekusk på egen hundeslæde, og det blev en kæmpeoplevelse for danskeren. Det var i 2015 drømmen blev til virkelighed for John Dybkjær, da han under kyndig vejledning prøvede kræfter med Nordkalottens øde, kolde, smukke og til tider barske vinter.

Udover at fortælle om grejet og vise billeder og video fra de mange oplevelser undervejs vil John Dybkjær også give gode råd, hvis man selv ønsker at stille op i konkurrencen om en plads i Fjällräven Polar.