Foto: Colourbox

9-årig pige krænket på vej hjem fra skole

Adam Haff 

Politiet efterlyser vidner, der på stisystem mellem Enghavevej og Gran Allé, tirsdag kan have set ung mand kysse pige

SILKEBORG På vej hjem fra Sølystskolen tirsdag eftermiddag blev en ni-årig pige udsat for blufærdighedskrænkelse.

Politiet efterlyser nu vidner, der kan have set gerningsmanden. Episoden fandt sted mellem klokken 14 og 15.

Pigen gik på stisystemet i det grønne område ved »Krokodille Søen« mellem Enghavevej og Gran Allé i Silkeborg. Skolepigen har forklaret, at der pludselig kom en fremmed, ung mand, som hun beskriver som »en stor dreng - ikke en rigtig voksen«.

Den anslåede cirka 20-årige mand kom på cykel. Han bremsede, lænede sig ind over pigen og trak hende ind til sig, hvorefter han gav pigen et kys på munden.

Pigen forsøgte at slippe væk fra manden. Han holdt en pause i overgrebet, da der samtidig kom en kvinde med et mindre barn gående forbi.

Pigen kom ikke væk. Manden fulgte efter hende og lykkedes med endnu en gang at kysse den fremmede pige på munden. Gerningsmanden spurgte samtidig om de to skulle »være venner«.

Den ni-årige slap væk. Først om aftenen betroede hun sig til sin mor, som kontaktede politiet. Pigen blev videoafhørt torsdag, oplyser politiet i Silkeborg:

- Der er ingen tvivl om, at pigen har været udsat for blufærdighedskrænkelse. Vi vil meget gerne have fat i den unge mand, som har gjort det her, siger kriminalassistent Lis Borup.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner, som kan have bemærket noget. Særligt den kvinde med et barn, som tirsdag eftermiddag var i det grønne område håber politiet vil henvende sig.

Gerningsmanden beskrives som »en stor dreng« på cirka 20 år. Han var lys i huden og dansktalende. Hans ansigt var arret, knoppet og bumset. Han var tynd og kørte på en cykel der havde stafferinger.

Under overgrebet havde manden en hue og hætte fra en blå dunjakke på. Hætten fra jakken var trukket op over hovedet, oplyser politiet, som kan nåes på telefon 114.