Julen giver tæt trafik på vejene

/ritzau/ 

I juleferien tager mange på familiebesøg i den anden ende af landet. Det betyder ekstra travlhed på vejene.

TRAFIK Fredag begyndte noget af juletrafikken, der fortsætter lørdag og søndag, som også er store rejsedage.

- Vores prognose siger, at den værste trafik vil være fra Sjælland mod Fyn og Jylland, siger Jesper Nielsen, vagthavende hos Vejdirektoratet.

I år falder juleaften på en søndag, og derfor forventer Vejdirektoratet, at lillejuleaften 23. december bliver den helt store rejsedag.

Mange af juletrafikanterne vil krydse Storebæltsforbindelsen, og Sund og Bælt forbereder sig derfor på ekstra travlhed ved betalingsanlæggene.

- Vi forventer ikke køer, fordi vi har kaldt personale ind for at håndtere den ekstra trafikmængde, siger trafikvagt Kristian Andreasen.

- Det burde vi uden problemer kunne håndtere, så det ville være rart, hvis folk kom med et godt smil og julehumør.

Også hos DSB regner man med, at juletrafikken kommer til at glide fint.

Informationschef Tony Bispeskov anbefaler, at julerejsende køber pladsbillet, hvis man vil være sikker på at få en siddeplads.

Og så gør man allerklogest i at tage af sted på det tidspunkt, som passer bedst.

- Når vi får tilpas mange pladsbestillinger på en afgang, sætter vi ekstra togvogne på. Når der ikke kan være flere vogne, indsætter vi ekstra tog. Så som udgangspunkt må man regne med, at man nok skal finde en plads, siger informationschefen.

Halvdelen af danskerne skal på farten for at komme til juleaften, viser en analyse fra YouGov foretaget for Home.

De fleste, 16 procent, skal dog kun op til ti kilometer væk. Ti procent rejser over 100 kilometer, og i snit er transporten for at holde juleaften cirka 77 kilometer hver vej.

/ritzau/