Foto: Henrik Ole Jensen

Fredelige juledage og næsten ingen indbrud

Kenneth Husum 

Politiet har haft en rolig jul uden ballade

SILKEBORG Julefester betyder traditionelt masser af tomme huse og dermed mange indbrud, men det har ikke været tilfældet i Silkeborg i år, hvor politiet kan melde om en fredelig jul.

- Det har været en stille og rolig jul med langt færre indbrud end tidligere år, konstaterer Lis Borup fra politiet i Silkeborg.

Politiet har kun modtaget fire anmeldelser om indbrud i juledagene. Det drejer sig om et indbrud i Silkeborg, et i Them samt to i Kjellerup.

Indbruddet i Silkeborg fandt sted på Nordtoften mellem fredag 22. december klokken 10 og tirsdag 26. december klokken 13.30.

Tyven kom ind ved at brække et vindue til et værelse op med en skruetrækker og har derefter været rundt i hele huset, der er blevet gennemrodet.

Der er blevet stjålet en del guldsmykker i form af halskæder og ringe.

Der er også stjålet børnesmykker og et dåbskrus med inskriptionen »Johanne 31.05 2015«.

Tyven stjal desuden en børbar computer af mærket Lenovo Carbon X1, et herreur af mærket Fossil og B&O høretelefoner samt en flaske champagne.

Vindue brudt op i Them
Politiet har desuden fået en anmeldelse om et indbrud i et mekanikerværksted på Industrivej i Them. Indbruddet er sket mellem mandag 25. december klokken 12 og tirsdag 26. december klokken 12.30.

Tyven har brudt et vindue op for at komme indenfor og har været rundt i forskellige lokaler, men der er tilsyneladende ikke blevet stjålet noget.

I Kjellerup var der indbrud i en villa, hvor der blev stjålet guldsmykker, samt i et lager, hvor der ikke blev stjålet noget,

Juledagene er også dage,hvor mange går i byen.

- Der har været gang i den med masser af mennesker i gaden i Silkeborg, men folk har generelt opført sig ordentligt. Det har været småting, vi har måtte gribe ind overfor som for eksempel overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fortællervagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.