Laser lyste mod fly over Funder

FUNDER En 33-årig pilot fra Vejle var torsdag aften omkring kl. 19.20 over Funder i en et-motors Piperfly, da ukendte personer lyste med en grøn laser mod flyet.

Flyet befandt sig i omkring 600 meters højde, da der blev brugt laser mod flyet i omkring 10 sekunder.

- Det betragter vi som ekstremt farligt, fordi der er en risiko for, at piloten kan blive blændet, men vi har ikke kunne finde en gerningsmand, så vi hører meget gerne fra folk, hvis de kan hjælpe os, siger Bent Riber Nielsen fra politiet i Silkeborg.

Det sker jævnligt at fly bliver udsat for laserangreb, og det er af og til lykkedes for politiet at fange de skyldige. For eksempel fik en 60-årig mand fra Tune ved Roskilde i 2011 30 dages betinget fængsel for at blænde besætningen på en redningshelikopter med et håndholdt laserlys.