BSV-træner indtræder i AGF-bestyrelse

AGF går nye veje, og superligaklubbens seneste tiltag involverer Peter Bredsdorff-Larsen

E-SPORT AGF er den seneste af de danske superligaklubber, der går ind i den digitale sportsverden e-sport.

Tirsdag har klubben præsenteret e-sport-holdet AGF Esport i samarbejde med Esport Service og softwarevirksomheden Systematic. Sidstnævnte har også plads i bestyrelsen for AGF Esport - her vil de blive repræsenteret af håndboldtræner Peter Bredsdorff Larsen, der til daglig er cheftræner for Bjerringbro-Silkeborg.

Flere samarbejdsaftaler
I første omgang satser AGF Esport på skydespillet Counter Strike og fodboldspillet Fifa. Målet er at rekruttere e-sports-talenter i en ung alder, og derfor har AGF indgået en række samarbejdsaftaler med efterskoler, som har e-sport på programmet.

Der er ikke tale om nogen dyr satsning, siger AGF-direktør Jacob Nielsen.

- Takket være opbakningen fra Systematic og samarbejdet med Esport Service er det her ikke nogen stor satsning fra AGF’s side - hverken økonomisk eller organisatorisk. Som fodboldklub har vi meget at bidrage med. Vi kan for eksempel lære talenterne om vigtigheden af bevægelse, motion, ernæring og alt det, der skaber et helt menneske og samtidig en dygtig elitesportsudøver, siger AGF-direktøren.

/ritzau/