Foredrag med blind skiløber

Synskonsulenter i Sundhedscentret markerer jubilæum

SILKEBORG Silkeborg Kommune har som en af få kommuner selv ansat synskonsulenter og en svagsynsoptiker. Det er en ordning, der har eksisteret i 10 år, og som onsdag 10. januar markeres i Sundhedscentret med et foredrag med en blind skilløber.

Synskonsulenterne har kontakt til ca. 500 svagtseende og blinde borgere i Silkeborg Kommune. Konsulenterne hjælper blandt andet med at afprøve nødvendige hjælpemidler og undervise i kompenserende teknikker, så hverdagen som svagtseende eller blind bliver nemmere.

Det har haft flere fordele at kommunen har sit eget tilbud.

Nærheden betyder, at der er mulighed for at foretage flere hjemmebesøg, og at arbejdsgangen omkring bevilling af hjælpemidler bliver nemmere. Der er også et tæt samarbejde med kommunens øvrige instanser - for eksempel i forbindelse med de forebyggende hjemmebesøgere, hjemmeplejen, trænende terapeuter og Sundhedshuset.

Synskonsulenterne markerer jubilæet med et foredrag med Arne Christensen, som er blind, der fortæller om sin deltagelse i verdens hårdeste skiløb Arctic Circle Race på Grønland. Bagefter er der hygge og kagemand.