Nytårskoncert i Kjellerup en succes på forhånd

Rasmus Viuff 

Der er allerede solgt et stykke over 200 billetter til årets nytårskoncert i Arena Midt den 12. januar

MUSIK Promenadeorkestret Lauseniana er et fællesjysk underholdningsorkester, hvis formål er at skabe musikglæde og holde den lødige underholdningsmusik levende. Og nu kan man opleve orkestret ved årets nytårskoncert den 12. januar i Arena Midt i Kjellerup. Navnet Lauseniana går tilbage til orkestrets grundlægger, afdøde musikdirektør Chr. Lausen, Gram, som tog initiativet til at etablere et orkester bestående af håndplukkede musikere. Fra en beskeden start er orkestret vokset til fuld symfonibesætning med 70 faste musikere, som kommer fra det meste af Jylland og Fyn.

Kapelmesteren er i dag Jørgen Fuglebæk, der er uddannet ved Royal Academy of Music og som har dirigeret de fleste danske orkestre og optrådt over det meste af Europa.

Ved koncerten i Kjellerup kan man blandt andet høre: Johann Strauss’ »Reitermarsch«, Guiseppe Verdis ouverture til operaen »Nabucco«, H. C. Lumbyes »Fest Polonaise«, Irving Berlins »Cheek to Cheek« fra filmen »Top Hat«, Nacio Herb Browns »Singin’ in the Rain« fra filmen af samme navn og mange flere.

Solist ved koncerten er Frederik Rolin, der uddannet hos Kirsten Buhl Møller ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og som nu studerer nu på Operaakademiet i København. Han har blandt andet medvirket i Ravels opera »L’enfant et les Sortileges« og har sunget »Schaunard« i La Bohème med Opera Frederiksberg.

I 2017 deltog han i Frederik Rolin i Opera Akademiets udgave af Brittens Rape of Lucretia på Det Kongelige Teater og i Mozarts »Cosi fan Tutte« som »Guglielmo«.