Voel-kvinder avancerer efter pligtsejr

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel rykkede op på en slutspilsplads med en ventet udesejr over Ajax København, der formåede at skabe spænding efter pausen

HÅNDBOLD Der var ved at gå gummiarm i den, da Silkeborg-Voel lørdag eftermiddag besejrede ligaens bundprop i Bavnehøj-Hallen, hvor oprykkerne fra Ajax København indkasserede et nederlag på 20-24.

Det var ventet, at turen til hovedstaden ville kaste to point af sig, og Silkeborg-Voel tog hurtigt teten. Efter fem minutters spil var stillingen 2-2, men midtvejs i første halvleg havde gæsterne etableret en tremålsføring, som hurtigt blev udbygget.

Ajax København, der fortsat har sit første point til gode i ligaen, havde store problemer i den efterfølgende periode, og efter små 24 minutters spil kom Voel-føringen op på ni mål, da Camilla Fangel gjorde det til 5-14.

Uventet comeback
Frem mod pausen fik værterne pyntet en anelse på stillingen, men Voel-kvinderne var fortsat i fuld kontrol efter de første 30 minutter, hvor der stod 8-15 på måltavlen.

Hjemmeholdet kom dog flyvende ud til anden halvleg, hvor Silkeborg-Voel havde store problemer i offensiven, og værterne lugtede for alvor blod, da Anna Grundtvig reducerede til 14-16 efter godt 40 minutters spil.

Tomålsføringen var intakt, da cheftræner Jakob Andresen tog timeout et kvarter før tid, men i første omgang havde peptalken ikke den store effekt.

Afgørende hul
Det var således først fire minutter før tid, at Silkeborg-Voel fik slået det afgørende hul, da Louise Lyksborg scorede til 19-24.

Ajax København fik reduceret en enkelt gang i slutfasen, og hjemmeholdet endte med at tabe 20-24 til Voel-kvinderne.

Sejren betyder, at Silkeborg-Voel avancerer til den eftertragtende ottendeplads, der giver adgang til slutspillet. Jakob Andreasens tropper har 11 point efter 13 kampe, mens de nærmeste forfølgere fra Randers HK har 10 point på niendepladsen.