Ombudsmanden stiller yderligere spørgsmål i Ry-sagen

Stiller spørgsmål til Mølleskolen og Skanderborg Kommune om dokumentation og overvejelser omkring skoleskift

RY Efter at have gennemgået et omfattende materiale i den såkaldte Ry-sag har Folketingets Ombudsmand nu sendt en række spørgsmål til Skanderborg Kommune og Mølleskolen.

Spørgsmålene vedrører bl.a. kommunens og skolens praksis i forhold til dokumentation af relevante oplysninger, underretning efter serviceloven, udelukkelse fra undervisning og overvejelser om eventuelt skoleskift.

Det oplyser Folketingets Ombudsmand i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Sagen udspringer af den episode, der fandt sted i Ry den 6. februar 2017, hvor en 16-årig dreng blev alvorligt forbrændt af en flaske med brændende benzin. Fire jævnaldrende drenge er efterfølgende blevet dømt i sagen.

Ombudsmanden gik ind i sagen for at undersøge, om skolen og kommunen har varetaget sine myndighedsopgaver tilstrækkeligt godt, herunder håndteringen af de involverede drenge. Han bad bl.a. om at modtage eventuelle underretninger og bekymringshenvendelser vedrørende drengene.

Efterfølgende har en række borgere også henvendt sig til ombudsmanden og bidraget med oplysninger til undersøgelsen.

Ombudsmanden har bedt kommunen og skolen om at svare inden 8 uger.

Sagen indeholder personfølsomme oplysninger, og der kan derfor ikke gives yderligere oplysninger, lyder det fra Folketingets Ombudsmand i pressemeddelelsen.