Præst anklaget for sex med dreng

Brian Holst 

Anklageskriftet i sagen mod 31-årig frikirkepræst tegner et billede af en mand med sygelige og manipulerende tendenser

Børn og unge blev på det groveste misbrugt af en 31-årig frikirkepræst fra Silkeborg. Det viser anklageskriftet i den meget omtalte sag, der begynder ved byretten i Viborg den 29. januar.

Ifølge anklageskriftet, som Midtjyllands Avis har fået aktindsigt i, har præsten i perioden fra 2009 til 2011 misbrugt otte børn seksuelt i forbindelse med sit virke som ungdomspræst i Byens Kirke i Silkeborg. Blandt andet har han haft fuldbyrdet samleje med en dreng på under 15 år, stukket en hårbørste op i skridtet på en pige og tvunget en dreng til at drikke sæd.

Anklageskriftet tegner et billede af en præst med sygelige og manipulerende tendenser, og det fremgår, at det lykkedes præsten at krænke børnene seksuelt efter »langvarig psykisk manipulation«.

Sagen mod præsten begyndte så småt at rulle tilbage i 2012, men dengang kunne politiet ikke løfte bevisbyrden. Siden rejste han til USA indtil en gruppe unge i 2016 brød sammen og fortalte om de overgreb, som præsten nu er tiltalt for. I marts 2017 lykkedes det for politiet at få den 31-årige præst til Danmark. Han har siden siddet varetægtsfængslet.