Isses store triumf

Jakob Munk Schmidt 

Sangerinden fra Gjern sejrede lørdag aften i den landsdækkende finale i musikkonkurrencen Danskpop Talent

GJERN - Det er helt surrealistisk. Jeg er glad, overlykkelig - fyldt med glæde.

Marie Louise Sandorf Jacobsen jublede fortjent og stort efter sin store triumf lørdag aften i Danskpop Talent finaleshow i Forum Horsens.

Tv-seerne kunne følge showet direkte på DK4, da sangerinden fra Gjern - bedre kendt som Isse - vandt det hele med sangen »I Nat«.

Sangen var skrevet specielt til finalen i lighed med de øvrige ni finalister musik.

- Det her felt, det har været så ekstremt stærkt - og dygtige sangere. Nu skal jeg arbejde videre med musikken, for nu har jeg fået et godt grundlag og et ordentligt skub, siger 24-årige Isse.

De ti finalister havde lang vej til det store finaleshow, og kulturminister Mette Bock (LA) kårede Marie Louise Sandorf Jacobsen som vinder.

Isse, som til daglig læser jura på universitetet, har nu udsigt til et år med masser af musik, når hun kan køre fra job til job i egen bil - en Subaru Outback, hun får stillet til rådighed det næste år.

Desuden er der basis for masser af karrieremuligheder inden for musikken med en udgivelse produceret af Søren Runge samt coaching gennem firmaet Artistcare og Dansk Musiker Forbund.

I Forum Horsens var spændingen fortættet, og både seere, publikum i salen og et ekspertpanel havde en finger med i spillet omkring afgørelsen. I sidste ende var det dog alene SMS-stemmer, der afgjorde tingene til fordel for Marie Louise Sandorf Jacobsen.

Alle sange i Danskpop Talent var på dansk.

- På DK4 synes vi, det er vigtigt, at vi plejer og udvikler vores fælles sprog - også i popmusikalsk sammenhæng, siger DK4s grundlægger og administrerende direktør Stig H. Hasner.