Læserklubben tager til det autentiske Syditalien

Otte dage i det eventyrlige Apulien omgivet af skønhed og ægte syditalienske oplevelser, 7.-14. juni

Er du til den rene vare med lokalkolorit og sjove oplevelser, vil denne rejse til Italiens støvlehæl måske være noget for dig. Den lidt glemte region Apulien har utrolig meget at byde på, men det er der »heldigvis« ikke så mange, der har fundet ud af endnu.

Utallige kulturer har gennem tiden sat deres spor her, hvor vi finder en fantastisk arkitektur, charmerende hvide byer og de unikke »trullihuse« med kegleformede tage, der på det nærmeste ligner klynger af sneglehuse.

Vi kigger også lidt på de syditalienske specialiteter, når vi besøger en olivenmølle, et mejeri, ser fremstillingen af den kendte Capocollo-pølse og smager den lokale »bombette«. Alt dette krydrer vi med nogle af de dejlige vine fra området.

Giba Travel er teknisk arrangør på denne rejse, der begynder i Billund lufthavn torsdag, 7. juni klokken 06.15, hvor deltagerne med skift i Frankfurt flyver til Bari, hvor vi lander klokken 11.10.

En verden under jorden
Fra lufthavnen kører vi til en gammel olivengård, der fremstiller Apuliens flydende guld. Her introduceres vi til de skønne olier og finder ud af, at kvalitet som regel kan smages.

Indkvartering på vores hotel, der ligger i udkanten af Polignano a Mare ved Adriaterhavet. Fælles middag.

Fredag går turen gennem det smukke landskab til de berømte drypstenshuler i Castellana. »Le grotte di Castellana« er nogle af de største og smukkeste i Italien og blev først udforsket i 1936, da der indtil da havde været megen overtro forbundet med stedet. Vi kommer ned i grotterne, der ikke er klaustofobiske, da der er gåhøjde alle steder, og flere af hulerne er op til 70 meter høje.

Capocollopølsen er kendt fra området og dagens næste oplevelse bringer os til landskabet i Itriadalen, hvor vi besøger en lokal pølseproducent. Vi smager naturligvis på herlighederne inden turen fortsætter til den pittoreske kystby Polignano a Mare. Byen, der med god grund kaldes Adriaterhavets perle, ligger lige på kanten af klipperne ud mod havet. Vi slentrer en tur i det gamle kvarter inden vi sidst på eftermiddagen kører tilbage til hotellet.

Fælles middag.

Gamle traditioner håndhæves
Lørdag er formiddagen til afslapning eller oplevelser på egen hånd, inden vi mødes for at køre til havnebyen Bari, der også er hovedby i regionen. Byen er rig på historie, og et besøg her er som en rejse tilbage i tiden. Bari har været udsat for lidt af en transformation fra fattig havneby med et lidt broget ry, til i dag hvor byen blandt andet kan bryste sig af en meget smuk gammel historisk bydel, Bari Vecchia. På vores spadseretur gennem byen stifter vi bekendtskab med den flotte basilika San Nicola, der stammer tilbage fra 1100-tallet. Hertil er der gennem tiden valfartet mange græsk-ortodokse pilgrimme.

Byen syder af lokalkarisme i de små gader, hvor kvinder stadig sidder ved små borde og laver traditionel håndlavet panzerotti og orecchiette-pasta med form som små øer og blandt andet serveret med alt godt fra havet.

Madkulturen spiller en vigtig rolle i Syditalien, og vi bruger aftenen, som italienerne, hvor vi går rundt i den gamle by og smager på nogle af specialiteterne og sætter os ved havnen eller langs promenaden og indsnuser atmosfæren.

Hen på aftenen kører vi tilbage til hotellet.

Barokbyen Lecce
Søndag pakker vi kufferten og kører til »hælen«, hvor vi finder barokbyen Lecce, der er på listen over verdens 10 bedste destinationer. Den fantastiske arkitektur og betydningsfulde historie går rent ind, og vi får også tid til at nyde den gamle bydel på egen hånd. Snup for eksempel en kop af den lokale »caffe leccese« med isterninger og mandelmælk.

Herefter besøger vi havnebyen Otranto, der også har sin egen helt særlige atmosfære samt katedralen Santa Annunziata med det smukke mosaikgulv »Livets Træ«.

Midt eftermiddag kører vi til vores nye hotel i Fasano.

Fælles middag.

Lækre lokale specialiteter
Første halvdel af mandagen kan vi nyde fantastiske oste og lige så dejlige vine på et af de lokale mejerier og vingårde. Vi følger fremstillingen og får herlige smagsprøver.

Så går turen til Alberobello, hvor vi skal kigge nærmere på de meget karismatiske »trullihuse«. De tørmurede, cylinderformede huse med kegleformede tage er ganske specielle for området og skulle af strategiske årsager nemt kunne afmonteres og flyttes.

Retur til hotellet sidst på eftermiddagen.

Tirsdag sidst på eftermiddagen kører vi til Ostuni, et af egnens bedste eksempler på de typiske gamle hvidkalkede byer, hvis indre nærmest ikke har ændret sig i tusind år. Byen ligger smukt på en bakketop, og den inderste bykerne er et kringelværk af smalle gyder.

Dagen slutter med et besøg i byen Cisternino, der er berømt for sine mange slagtere. Der bliver mulighed for at smage den lokale specialitet »bombette« på terrassen sammen med den lokale vin - en skøn lokal oplevelse!

Skøn dukkert i havet
Onsdag hen på dagen kører vi til Monopolis hyggelige gamle bydel, hvor vi kigger lidt på sagerne. Byen er også begunstiget med dejlige badevige, så der er rig mulighed for en dukkert i Adriaterhavet såfremt man ønsker det.

Om aftenen venter der os en god rustik syditaliensk middag på et masseria som frit oversat betyder herregård.

Torsdag kalder Danmark igen.

Efter en oplevelsesrig uge, hvor vi har stiftet bekendtskab med en region i Italien, som er ukendt for mange, men uovertruffen i sin skønhed.

Flyafgang fra Bari klokken 13.05 med skift i Frankfurt og ankomst i Billund klokken 18.30.

Hvad er prisen?
Prisen for denne skønne rejse er for avisens abonnenter 8995 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage for 9195 kroner. Eneværelsestillæg på 1595 kroner.

I prisen er inkluderet:

Fly Billund-Bari t/r

Transfer og bus til udflugter

Dansk rejseleder

Syv overnatninger med morgenmad

Fem gange middag

En »street middag«

To lette frokoster

Udflugter og besøg i henhold til program

Tilmelding til Læserklubben på [email protected] eller på telefon 96263756/87228469