Politiet føler sig overbevist: Flugtbilisten melder sig i dag

Søren Nielsen 

Lokalpolitiet i Silkeborg har - igen - mandag formiddag hørt fra advokaten til flugtbilsten

SILKEBORG En mistænkt flugtbilist vil melde sig selv til politiet mandag. Det har hans advokat meddelt politiet.

Det oplyser John Toft fra lokalpolitiet til Midtjyllands Avis.

- De vil møde op ved politiet, og så kan vi få ham afhørt, siger John Toft, da avisen taler med ham.

Politikommissæren meddeler, at man også tidligere har været i kontakt med advokaten, der oplyste, at føreren ville melde sig. Men det skete ikke.

- Men denne gang tror vi mere på det. Vi har talt med en hel del fra den nærmeste bekendtskabskreds til den 22-årige. Blandt andet derfor vurderer vi, at det er tæt på, siger John Toft.

Den efterlyste 22-årige mand fra Skive mistænkes for at være fører af en bil i forbindelse med en grøn Peugeot, som fredag aften ramte en 68-årig kvinde, som var ved at krydse Viborgvej i Silkeborg.

Kvinden omkom ved ulykken.

- Vi har en formodning om, at han har været fører af bilen, men vi er lige nødt til at høre, hvad han selv fortæller, siger John Toft.

Foruden den 22-årige var der to andre i bilen, som politiet allerede har talt med.

- I morgen er vi forhåbentlig meget klogere. Vi er jo nødt til at holde de tre forklaringer op mod de tekniske undersøgelser, siger John Toft.

Ulykken skete fredag lidt efter klokken 21. Den 68-årige kvinde blev ramt af bilen, da hun var ved at krydse Viborgvej i Silkeborg.

Ifølge politiets oplysninger kørte bilen med høj fart. Kørslen fortsatte trods ulykken, og bilen blev senere fundet forladt på H.C. Andersens Vej i byen.

Føreren står til en sigtelse om blandt andet uagtsomt manddrab. Desuden er det strafbart at efterlade en person i hjælpeløs tilstand uden at komme vedkommende til undsætning.