22-årig erkender at have kørt bilen

Søren Nielsen 

En 22-årig mand har erkendt, at han kørte den bil, som ramte en 68-årig kvinde, der døde af sine kvæstelser. Fremstilles i grundlovsforhør onsdag formiddag klokken 9.30, oplyser politiet

SILKEBORG En 22-årig mand fra Skive-egnen har erkendt, at han kørte den bil, som fredag aften i høj fart ramte en 68-årig kvinde på Viborgvej. Hun døde af sine kvæstelser.

Det oplyser politiet.

- Vi har lavet en indledende afhøring, og nu skal vi se samlet på sagen ud fra de oplysningerne, vi i øvrigt har fra vores undersøgelser på stedet, vidners forklaringer og afhøringen af de to passagerer, siger politikommissær John Toft fra lokalpolitiet i Silkeborg i en pressemeddelelse.

Af hensyn til den videre efterforskning har politiet ikke yderligere oplysninger om sagen på nuværende tidspunkt, tilføjer han.

Den 22-årige mand vil onsdag klokken 9.30 blive fremstillet i et grundlovsforhør.

Her sigtes han formentlig for uagtsomt manddrab. Desuden er det strafbart at efterlade en person i hjælpeløs tilstand uden at komme vedkommende til undsætning.

Ulykken skete fredag aften på Viborgvej i Silkeborg, hvor en 68-årig kvinde blev kørt ihjel af en ældre Peugeot, der ifølge vidneforklaringer kørte alt for stærkt.

Lige siden har politiet jagtet den 22-årige mand, der angiveligt sad bag rattet og stak af fra bilen sammen med to kammerater, da flugtbilen blev efterladt på H.C. Andersens Vej i Silkeborg-bydelen Balle.

De to kammerater - på 22 og 17 år - har politiet haft til afhøring.