Ulve vilde med Midtjylland

Jakob Munk Schmidt 

Christianshede nævnes i ny rapport som et attraktivt område for ulve at slå sig ned

CHRISTIANSHEDE Ulve er vilde med skovene, som vi kender dem i Silkeborgområdet.

Peter Sunde er seniorforsker hos Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet og har medvirket til en ny rapport med analyser af de første fem års danske ulve-bestand - den første siden 1813.

Og i Midt- og Østjylland kan borgerne godt forberede sig på flere ulve i fremtiden.

- Skovene vest for Silkeborg og på Djursland er det bedste bud på, hvor der kommer flere ulve her i Østjylland. Grundet hede-områderne og skovforholdene, siger Peter Sunde til TV2 Østjylland

Peter Sunde forklarer, at det især er i skovene omkring Silkeborg, at ulvene vil findes - her er der nemlig masser af skov, få mennesker men derimod masser af byttedyr som kronvildt.

Ifølge rapporten »Ulve i Danmark 2012-2017« er ulven i det hele taget komme for at blive i Danmark.

De mest attraktive områder, hvor de ynglende ulve forventes at slå sig ned, er alle i Jylland, skriver Jyllands-Posten.

Det er de midt- og vestjyske plantager sydøst for Ulfborg, hvor de første unger blev født sidste år. Men det er også på Christianshede vest for Silkeborg, Hanstholm-reservatet og Vangså i Thy, i Ålbæk nord for Frederikshavn i Nordjylland og Vejers Strand vest for Oksbøl i Vestjylland.

Ifølge miljøminister Esben Lunde Larsen (V) skal der være plads til ulven i Danmark. Men han vil også regulere, »hvor der er angreb på husdyr, og hvor den skaber frygt både hos mennesker og dyr«.

- Jeg har stor forståelse for, at de borgere, der bor i områder, hvor ulven færdes i skovene, på markerne og tæt på folks haver og huse, er bekymrede over ulvens tilstedeværelse, skriver Esben Lunde Larsen til Jyllands-Posten.

Dansk Folkepartis Karina Due frygter, at det kan tage for lang tid at gå via EU.

- Når vi ikke må skyde dem, så må vi indfange og neutralisere de ulveunger, der allerede er i landet. Det kan ikke være rigtigt, at familier ikke længere tør lade børnene lege udenfor, fordi der skal være plads til ulve i Danmark, siger Karina Due til Jyllands-Posten.