Flere mødre fra Silkeborg vælger brystløft

SILKEBORG Fra 2005 til 2016 er antallet af kvinder, der får foretaget et brystløft hos private udbydere, mangedoblet - en tendens som også gælder lokalt ifølge privathospitalet Aleris-Hamlet Hospitaler.

- Hos os er der kommet et stort fokus på mulighederne ved et brystløft hos kvinder over 35 år. De seneste fem år er antallet af brystløft hos silkeborgensiske kvinder mere end tredoblet hos Aleris-Hamlet Hospitaler, og det er mødre, der står for den stigning, fortæller Dorte Lyhne, der er plastikkirurg hos Aleris-Hamlet Hospitaler.

De nyeste tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser ifølge Aleris-Hamlet, at der på landsplan er tale om en femtendobling 2005-2016.

- I dag er plastikkirurgi ikke længere tabuiseret, og derfor er der mange kvinder, som er færdige med at amme, der får lavet de bryster, som de altid har drømt om, eller som de havde for år tilbage, siger speciallægen.

Ifølge Dorte Lyhne får cirka halvdelen af kvinderne foretaget et naturligt brystløft, mens den anden halvdel også får større volumen i brystet med et implantat.