Sensation: Silkeborg-Voel triumferede i lokalopgør

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel leverede en stor overraskelse og besejrede FC Midtjylland på udebane

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel leverede onsdag aften en stor overraskelse i ligaen, hvor FC Midtjyllands tophold måtte se sig slået med 23-26 foran 1217 tilskuere i IBF Arena i Ikast.

Den sensationelle sejr betyder, at Voel-holdet avancerer til syvendepladsen i tabellen, og deltagelsen i slutspillet rykkede et stort skridt nærmere.

Hjemmeholdet levede hurtigt op til favoritværdigheden, og allerede efter syv minutters spil måtte Voel-træner Jakob Andreasen tage timeout ved stillingen 5-2 til FC Midtjylland.

Spilstoppet havde den ønskede effekt for gæsterne, og Silkeborg-Voel arbejdede sig efterfølgende bedre ind i kampen. Midtvejs i første halvleg var det således hjemmeholdets tur til at tage timeout ved stillingen 7-7, men det forhindrede ikke Hege Bakken Wahlquist i at bringe Voel-kvinderne i front med sin tredje scoring i opgøret.

Føringen blev skabt umiddelbart efter, at Stine Bonde var blevet noteret for sin femte redning i opgøret, men Voel-keeperen havde svært ved at holde niveauet og blev erstattet af Dragana Petkovska med syv minutter tilbage af første halvleg.

Selvom den nye Voel-keeper diskede op med et par redninger, var det FC Midtjylland, der kunne gå til pause med en smal føring på 15-14.

Silkeborg-Voel kom glimrende ud til anden halvleg og scorede tre gange i træk. Omvendt havde værterne åbenlyse problemer, og FCM kom først på tavlen syv minutter efter pausen, hvor den ene dommer mente, at bolden havde været over stregen, selvom det så ud til, at Dragana Petkovska nåede at vifte den væk fra målstregen.

Fejldommen tog dog ikke pusten fra gæsterne, og et lille kvarter før tid kunne Stine Skogrand bringe Silkeborg-Voel i front med tre, da hun gjorde det til 19-22 med sin syvende scoring i kampen.

Med 10 minutter tilbage på uret var tremålsføringen intakt, og efterfølgende udbyggede Sofie Bæk Andersen og Hege Bakken Wahlquist føringen. I målet hev Dragana Petkovska flere flotte redninger frem, og selvom FCM kom lidt tættere på i slutfasen, tabte topholdet med 23-26.