Winnies børn flytter hjemmefra

Peter Bruvik-Hansen 

Winnie Larsen har solgt Kære Børn og Young Ones til Kjeld Matthiesen

SILKEBORG - Jeg tror, det bliver skrækkeligt. På en måde er det jo, som om det er mine børn, der nu flytter hjemmefra. Jeg håber det bedste for dem og glæder mig til at finde en ny vej for mig selv.

Ordene kommer fra Winnie Larsen, der efter mere end 40 år som selvstændig i Silkeborg trækker sig tilbage. Ikke fra livet - for det byder på mange muligheder, der nu skal afprøves - men fra en tilværelse blandt børnetøj, børneudstyr og kunder.

Siden hun som 23-årig etablerede sig som selvstændig med Winnies Baby Shop på Frederiksberggade, der siden skiftede navn til Kære Børn og flyttede ind i Torvecentret, har børn været omdrejningspunkt om hendes arbejdsliv.

Som 44-årig knopskød hun forretningen med Young Ones, og selv lægger hun ikke skjul på, at de to butikker er hendes »hjertebørn«.

Butikkerne skal noget andet
- Men jeg er lige fyldt 65 år, og nu skal de have en ny indehaver, så de kan fortsætte deres gode liv, siger Winnie Larsen, der har solgt butikkerne til Kjeld Matthiesen, der gennem mange år var et kendt ansigt som butiksbestyrer i Sportsmaster.

- For to et halvt år siden blev jeg klar over, at jeg ikke kunne blive her til evig tid. Jeg skal noget andet, og butikkerne skal noget andet. Jeg spurgte nogle mennesker, om de var interesseret i at overtage, og Kjeld var en af dem, siger Winnie Larsen, hvis bekendtskab med Kjeld Matthiesen strækker sig mere end 20 år tilbage til Torvecentret.

Og den nye indehaver skulle ikke bruge meget mere end en nat til at tænke over tilbuddet.

- Jeg står med en kombination af glæde og stolthed over, at det nu er mig, der står med ansvaret for to veldrevne butikker. Jeg har altid gået med en drøm om at blive selvstændig, siger Kjeld Matthiesen, der det sidste års tid har været ansat i butikkerne, så overtagelsen har været bedst muligt forberedt.

Winnie Larsen har sidste arbejdsdag torsdag den 8. februar.