KFUM-chef: Seriefodbold kæmper for livet

Peter A. Sørensen 

Når DBU Jylland og Midtjyllands Avis mandag den 19. februar inviterer til debatmøde, skal den voldsomme tilbagegang i serierækkerne diskuteres. - Der er stor mangel på fornyelse, lyder det fra Holger Kristiansen

FODBOLD Seriefodbolden er i kæmpe problemer. Tilgangen af unge spillere er på et yderst lavt niveau, og der skal gøres noget nu.

Det er temaet, når DBU Jylland i samarbejde med Midtjyllands Avis mandag den 19. februar inviterer til debatmøde i avisens lokaler på Papirfabrikken 18 i Silkeborg.

En af aftenens paneldeltagere er Silkeborg KFUM-chefen, Holger Kristiansen, der vil komme med sin vurdering.

- Det er os omkring 40 og 50 år, som er problemet. Vi er ikke kommet med nogen form for fornyelse. Hvis jeg skal bruge min egen klub i Silkeborg KFUM som eksempel, så er alt, som dengang da jeg var 10 år i 1974. Det er snart 50 år siden. Omklædningsrum, kantine, cafeteria har ikke ændret sig. Og så skal man lige tænke over, hvad der ellers er sket i samfundet. Dengang var der ikke noget, der hed pc eller mobiltelefon, siger Holger Kristiansen og henviser til, at nutidens børn er vant til helt andre forhold.

- Dengang skulle vi bare have en læderbold, og så var vi i gang. Børnene i dag bliver kørt til fodbold i forældrenes BMW og har 55 tommers tv inde på værelset. Og når de rejser ud og ser fodbold, er det Champions League ude i Europa. Så kan det ikke undre nogen, at et barn, når det selv kan træffe beslutninger, fravælger et koldt omklædningsrum, der lugter af lort og kun har iskoldt vand. Det rækker heller ikke med halvsure mænd på 50 år i cafeteriet, der ikke forstår, at de unge ikke bliver og drikker en øl, lyder det fra Holger Kristiansen.

Tilmelding til det gratis arragement, der er tæt på at være fuldt booket, skal ske på mailadressen: [email protected] eller telefon 23374375