Foredrag om fake news og konspirations-teorier

SILKEBORG »Fake news, konspirationsteorier og alternative forklaringer« er emnet, når post. doc. ved Institut for Æstetik og Kommunikation, Rikke Alberg Peters, holder foredrag i Jysk Musikteater onsdag den 21. februar om eftermiddagen.

Hun siger, at en oplagt forklaring på de såkaldte falske nyheders fremmarch og det stigende antal konspirationsteorier kan findes i den moderne informationsteknologi, i særdeleshed Internettet.

Navnlig de sociale medier har vist sig at være et effektivt redskab til at sprede alternative forklaringer, og forskningen viser, at historiers popularitet intet har at gøre med deres sandhedsværdi, men derimod med deres sensations- og konfliktpotentiale.

Og hvad stiller vi egentlig op, når ethvert forsøg på at modbevise falske historier overhøres eller blot forstærker folks tro på den falske historie?

Foredraget er arrangeret af AOF Silkeborg Aftenskole.