Flot fremmøde til dansk sejr i Silkeborg

Mathias Hove Andersen 

Det danske ishockeylandshold sejrede i Silkeborg Sportscenter, hvor Østrig blev besejret i en udsolgt skøjtehal

ISHOCKEY Det blev til en dansk sejr på 5-3, da Silkeborg Sportscenter fredag aften dannede rammen om landskampen mellem Danmark og Østrig. De danske drenge bygede dermed videre på torsdagens 4-2-sejr over Frankrig.

Først på eftermiddagen kunne Silkeborg Skøjteløberforening melde udsolgt til A-landskampen, og en time før kampstart var det småt med parkeringspladser foran Silkeborg Sportscenter.

Den store interesse blev afspejlet af det officielle tilskuertal til kampen, som lød på 706. Til sammenligning blev torsdagens 1. divisionskamp i skøjtehallen mellem Jutland Vikings og Aalborg overværet af 114 tilskuere.

Danskerne dominerede skudstatistikken i første periode, men hjemmeholdet skulle alligevel bruge en sen scoring for at sikre 1-1 efter de første 20 minutter. Gæsternes føringsmål blev sat ind af Dominic Zwerger efter godt fem minutters spil, hvor Østrig udnyttede kampens andet powerplay, men 22 sekunder før periodens udløb udlignede Frederik Storm for Danmark.

Efter godt seks minutters spil af anden periode kom danskerne på 2-1, da Morten Madsen slog til i overtal, og seks minutter senere udbyggede Frederik Storm til 3-1 med sin anden scoring i opgøret. Gæsterne var dog ikke slået, og med 11 sekunder tilbage af perioden fik Alexander Cijan reduceret den danske føring til 3-2.

Det lignede en afgørelse, da Nichlas Hardt midtvejs i tredje periode scorede til 4-2, men to minutter senere reducerede Mario Huber for gæsterne. Danskerne formåede dog at bevare føringen, og 18 sekunder før tid rundede Frederik Storm sit soloshow af med scoringen til slutresultatet 5-3, der blev sendt ind i et tomt mål.

Firenationersturneringen rundes af i Herning lørdag eftermiddag, hvor Frakrig og Østrig tørner sammen, inden Danmark møder Letland klokken 17.15.