Drømmemål sikrede SIF uafgjort i livlig dyst

Michael Helligsø 

SIF var bagud mod Lyngby, men havde chancer nok til at vinde kampen

FODBOLD Silkeborg IF er stadig ubesejret i 2018.

Efter sejren i forårspremieren mod AaB blev det lørdag til endnu et point, da en underholdende hjemmekamp mod Lyngby endte 1-1 foran 2540 tilskuere på Jysk Park.

Det resultat vil man ærgre sig over i SIF, der havde flere chancer til at sikre alle tre point. En af de største kom i overtiden, da indskiftede Gustaf Nilsson skovlede bolden over mål i hel fri position.

Vladimir Rodic og Casper Sloth kunne også have scoret det afgørende mål i en anden halvleg, hvor hjemmeholdet sad på det hele.

Det var dog gæsterne, der kort inde i anden halvleg kom på 0-1, da forsvarsspilleren Thomas Sørensen frækt dirigerede bolden i nettet med hælen efter et hjørnespark.

SIF havde dog også en forsvarsspiller, der viste fremragende evner i offensiven. Med 22 minutter igen havnede bolden hos Tobias Salquist, og efter et træk til siden sparkede han smukt bolden i målhjørnet med venstrebenet. Det var hans første superligascoring i karrieren.

Efter udligningen sad værterne på det hele. SIF jagtede sejrsmålet og kom til flere store chancer, men ind ville bolden ikke, og så endte det 1-1 i en kamp, hvor SIF bedømt på anden halvleg skulle have vundet.

Til gengæld Lyngby var klart farligst før pausen. Her burde gæsterne være kommet i front på et af flere gode kontrastød.

SIF stillede op uden flere skadede stamspillere og gav startdebut til 18-årige Magnus Mattsson, der startede lige bag jævnaldrende Jeppe Okkels.

Undervejs kom 20-årige Valance Nambishi også ind til sin superligadebut, da han erstattede Gregor Sikosek på venstre back.