20-årig silkeborg-pige løb sig ind i eliten

Peter A. Sørensen 

20-årige Emilie Pedersen vandt sølv ved DM

ATLETIK Hun har længe været på nippet til det, men ved weekendens inde-DM i atletik for seniorer fik den knap 20-årige SAK77-sprinter Emilie Pedersen endelig belønning for mange måneders og slid.

Et regulært gennembrud til den danske elite blev det til på både 60 eterm og 200 meter og helt i særklasse var SAK’erens indsats på 200 meter, hvor hun i indledende heat løb på 25,82 sek. og gik i finalen på næstbedste tid. Men tredje- og fjerdehurtigste løber lå kun et par tiendedele efter, så intet var afgjort, og ingen medalje var sikker på forhånd.

I finalen fire timer senere havde Emilie Pedersen favoritten Ida Karstoft fra Sparta på nabobanen, og hende holdt SAK-sprinteren trit med over de første 100 meter, inden Sparta-sprinterens udholdenhed slog til. I mål holdt Emilie Pedersen dog konkurrenterne bag sig og sikrede sig med 25,74 sek. SAK77’s første sølvmedalje ved et dansk indemesterskab i mange år.

På 60 meter havde SAK’eren skabt spænding med en halvskidt start i indledende heat, men i finalen sad starten stensikkert, og hun sluttede på en flot femteplads i 7,83 sek. i det skrappeste finalefelt ved et inde-DM i en årrække.

17-årige Markus Kirk Kjeldsen var til sit første inde-senior-DM på 1500 meter, og da tempoet blandt favoritterne i begyndelsen lignede luntetempo, tog det unge talent chancen og rykkede fra feltet. Først 300 meter fra mål nåede løbets to favoritter op til SAK-løberen, som sikrede sig en flot fjerdeplads i et stærkt felt. Tiden på 4.02,79 minutter var godt et sekund fra den danske årgangsrekord for 17-årige, som Markus Kirk Kjeldsen gør et attentat på i den kommende weekend. Her gælder det de danske ungdomsmesterskaber, hvor SAK77 med 21 aktive er mesterskabernes sjettestørste klub.