Politiet advarer mod net-tyverier

NISSET Fredag eftermiddag forsøgte en ukendt gerningsmand, at stjæle fra en 50-årig beboer i Nisset.

Beboeren blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Microsoft. Den fremmede fortalte, at han kunne se, at andre havde adgang til mandens computer. Han tilbød at ordne sagen. Den 50-årige lod den fremmede få adgang til sin computer. Og det benyttede bedrageren til at forsøge at hæve penge på den 50-åriges konti ved at købe bitcoin.

Heldigvis for beboeren prøvede gerningsmanden at købe bitcoin for et så stort beløb, at betalingen ikke kunne gennemføres. Så tyveriet blev ikke til noget.

Det er et efterhånden velkendt trick at tyve udgiver sig for at være fra Microsoft. Politiet advarer i den forbindelse om at man aldrig skal lade fremmede få adgang til sin computer. Man skal ikke udlevere passwords eller kontooplysninger.