Silkeborgs kamp for et godt sundhedsvæsen

SILKEBORG Næste foredrag i Silkeborg Højskoleforening er med forhenværende kulturchef i Silkeborg kommune, Frank Lauridsen, og emnet er »Silkeborgs evige kamp for et godt sundhedsvæsen 1845-1950«.

Fra byens grundlægelse i 1845 kæmpede man i Silkeborg for at få jordemoder, læge og apotek i den hurtigt voksende by. Ved uddeling af gratis byggegrund lykkedes det efter 10 års kamp. Et sygehus var en kommunal forpligtigelse indtil 1867, hvor amtet overtog hovedansvaret. I 1800-tallet var det stort set kun de fattigste, der kom på sygehuset og stort set altid på kommunens regning. I foredraget kan man høre om udviklingen af sundhedsvæsenet og om vore fire sygehuse i byen.

Frank Lauridsen kommer også ind på kurtilbuddene i Silkeborg.

Foredraget holdes i Lunden, Vestergade, mandag den 26. februar om aftenen.